Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trumpova uredba

Nema azila za one koji ilegalno uđu u SAD

Migranti idu prema SAD-u
Foto: Reuters/PIXSELL
10.11.2018.
u 06:20

Američka unija za građanske slobode (ACLU) odmah je kritizirala odluku vlasti tvrdeći da je prema američkim zakonima pojedincima dozvoljeno da zatraže azil, bez obzira da li su stigli u zemlju preko graničnog prijelaza

Američki predsjednik Donald Trump potpisao je uredbu o pooštrenim uvjetima za podnošenje zahtjeva za azil u SAD, što znači da migranti, koji su ilegalno prošli američku granicu, nemaju mogućnost podnijeti zahtjev za azil.

Ministrica Domovinske sigurnosti Kirsten Nielsen kao i novi glavni državni odvjetnik Matthew Whitaker, čovjeka za kojega američki mediji već dugo pišu da je “Trumpov lojalist” i da “između njih dvojice postoji posebna kemija uzajamnog razumijevanja”, u priopćenju ministarstva za Domovinsku sigurnost SAD pooštrene mjere za azil opravdavaju time da se sustav za azil urušava pod prevelikim brojem neopravdanih zahtjeva za azil koji onemogućavaju brzo izdavanje azila onima koji to zaista zaslužuju.

Američka unija za građanske slobode (ACLU) odmah je kritizirala odluku vlasti tvrdeći da je prema američkim zakonima pojedincima dozvoljeno da zatraže azil, bez obzira da li su stigli u zemlju preko graničnog prijelaza.

– Temeljem saveznog zakona koji je odavno na snazi, oni koji se žele useliti u SAD moraju dokazati da se mogu sami uzdržavati – kazala je ministrica domovinske sigurnosti Kirsten Nielsen dodajući da će se tako zaštititi američki porezni obveznici. Ako stranac bude primao socijalnu pomoć, to će za njega biti negativno kada bude tražio vizu ili dozvolu stalnog boravka. Predložene mjere pogodit će oko 400 tisuća migranata godišnje koliko ih dobije dozvolu stalnog boravka a već su u SAD-u te stotine tisuća onih koji žive u inozemstvu i podnose zahtjev za stalnim boravkom.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar intimus500
intimus500
07:17 10.11.2018.

Istina da tip ima dosta cudnih odluka, ali ova mu stoji. Za razliku od ovih tu koji daju azil tipovima koji ilegalno udu u drzavu i bez ijednog dokumenta ....

MG
milerazbojnik@gmail.com
12:37 10.11.2018.

ta odluka bi se trebala primjenjivat i u uniji nema ulaska u uniju i točka pomoč svima tamo da al lutanje po uniji gao ovce bez pastira ne radi sam sigurnosti naroda unije viđen slučaj vlak išao pun izbjeglica koo si ih hoće a ko ne ne i mir na ovakav način sad če bosna postat uvoznik emigranata kao nekad turska od turske imaju putovnice a ulaskom u bosnu ne i okupiraju granice država unije i s svim takvima povrat u domovinu za koju se predstavljaju pa nek se onda njihovi s njima pozabave i mir

ST
Startrack
15:17 10.11.2018.

To tata Trump. Vole te americki Svedjani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije