Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova ravnateljica

Nella Slavica nije magistra ekonomije

Nella Slavica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
29.03.2019.
u 22:22

Slavica je radila u Veterinarskoj stanici, na news-portalu, u Jedriličarskom klubu i u šibenskom Studentskom centru

Nakon što je u Večernjem listu prokazana kao vlasnica dviju stranačkih iskaznica, HDZ-a i HNS-a, Nella Slavica, nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka, sasvim je nedostupna za medije. Suprotno svojoj dužnosti na čelu javne ustanove, ne odgovara na pozive kao ni na cijeli niz pitanja koja se nameću njezinim imenovanjem na to radno mjesto, odlukom resornog ministra Tomislava Ćorića.

“Kriterij stručnosti”

Ovu odluku branio je i ministar Lovro Kuščević govoreći kako Vlada imenuje prema kriteriju stručnosti. Međutim, osim Slavice, ostao je nedostupan i njezin životopis iz kojeg bi se dalo iščitati prema kojim kriterijima je upravo ona odabrana na tu dužnost. Naime, svojedobno je radila u obiteljskoj Veterinarskoj stanici. Direktorica je očeve tvrtke za lov i turizam “Sveti Hubert”, neko vrijeme radila je u tvrtki “AS-Eko”, “Mehanic Nautic” d.o.o. Stankovci, na jednom news-portalu i u Jedriličarskom klubu “Uskok” u Zadru, odakle u siječnju 2016. dolazi na dužnost ravnateljice šibenskog Studentskog centra, gdje se zadržala sve do imenovanja u NP Krka.

No povjerenstvo za provođenje natječaja pri resornom ministarstvu, u sastavu predsjednica Anja Bagarić te članovi Igor Kreitmeyer i Igor Vuković, odlučilo je da je najbolji kandidat upravo Slavica. Na upit Večernjeg lista Ministarstvu zaštite okoliša prema kojim kriterijima je odabrana nisu odgovorili.

No, nakon što je prošlog tjedna u Večernjem listu istupila dr. sc. Ljiljana Zmijanović, jedina doktorica znanosti među šestero kandidata i hrvatska braniteljica s 482 dana borbenog sektora, čije kompetencije očito nisu impresionirale ministra Ćorića, uočili smo kako su mediji u svojim izvještajima kasnije navodili da je Nella Slavica po struci – magistra ekonomije.

No Zmijanović nam je ovih dana kazala kako u Slavičinoj natječajnoj dokumentaciji koju je dobila na uvid (ne i na kopiranje), nije zatekla dokument koji bi takav akademski stupanj i potvrdio. Potom smo u razgovoru s kolegama novinarima doznali kao im je taj podatak u neformalnom razgovoru iznio Nediljko Dujić, predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a, kojeg smo stoga i kontaktirali. Zanimalo nas je zašto je Slavica nedostupna za izjave medijima. – Ne vjerujem da se krije, pretpostavljam da ima hitnih poslova: sezona počinje i turisti su već tu – kazao je Dujić. Na pitanje o njezinu obrazovanju ponovio je isto što je rekao i kolegama: da je magistra struke. – Nisam vidio njezinu diplomu, ali vidio sam njezin životopis – rekao je Dujić. Potom nas je nazvao pola sata kasnije pa rekao kako je govorio načelno o bolonjskom obrazovnom sustavu te kako bi Slavica sama trebala stati pred novinare i dati pravu informaciju.

‘Dođe mi da poderem doktorat’

No, kako to nije učinila, mi smo od izvora na Veleučilištu u Šibeniku doznali kako Slavica ima zvanje diplomirane ekonomistice koje je stekla na nekadašnjoj šibenskoj Visokoj školi za turistički menadžment. U konačnici, tu su nam informaciju, u ponovljenom mailu, potvrdili i u resornom ministarstvu, jednom rečenicom.

Na kraju, dr. Zmijanović jučer je tek iz drugog pokušaja na kućnu adresu dobila i dio natječajne dokumentacije, na što ima zakonsko pravo.

– Kada sam vidjela Slavičinu koncepciju razvoja NP-a Krka, došlo mi je da poderem uvjerenje o doktoratu. Da mi je učenik donio takvo što, vratila bih mu na doradu. Također, zanimljivo je kako je Slavica svoju koncepciju pisala na papirima s logom NP-a Krka. Odakle joj to – pita se dr. Ljiljana Zmijanović. Uistinu, Nella Slavica i njezini poslodavci imaju štošta objasniti hrvatskoj javnosti.

Ključne riječi

Komentara 22

MA
Malenkost
06:56 30.03.2019.

Ha,ha,ha,.. pa da posjetimo: Rodak od Zorana Milanovica, Bosko Poljak, JNA Porucnik, s 34 godine otisao u penziju 1991 ili 1992, ne znam tocno, tada 34 godine star, nije pozvan u HR Vojsku, koliko mij je bilo poznato, covjek se snalazio s raznim sitnim prodajama, te u mandatu Zokija, hvala Bogu ! cudno ozdravlja (bez da je bio u Medugorju na Molitvi) te dobiva jedno od direktorskih mjesta u NP Slapovi Krke. Nelustracija donosi plodove. Franjama Tudmanu i Kuharicu treba zahvaliti.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
22:44 29.03.2019.

Ovdje nesto ne stima. Ako je kako izgleda i ministar mora odstupiti.

DU
Deleted user
22:37 29.03.2019.

Kad joj se obrate novinari gospođa Slavica će dati i odgovore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije