Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Zmijanović optužuje:

'Nella Slavica dobila je posao na temelju plagirane koncepcije iz 2011.'

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
04.04.2019.
u 06:38

Nella Slavica u svom radu nije ispravila čak ni stari naziv Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH

Nakon što je dužnost ravnateljice Nacionalnog parka Krka nedavno preuzela Nella Slavica, novinari Večernjeg lista otkrili su cijeli niz spornih elemenata tog imenovanja. Riječ je, podsjetimo, o vlasnici dvije stranačke iskaznice, HDZ-a i HNS-a, diplomiranoj ekonomistici koja nije magistra ekonomije, kako ju je u javnosti titulirao šef županijskog HDZ-a Nediljko Dujić, njezin svojevrsni “glasnogovornik” s obzirom na to da Slavica tjednima nije odgovarala na pozive i pitanja novinara.

Također, objavili smo i priču dr. sc. Ljiljane Zmijanović iz Šibenika, jedine doktorice znanosti među šestero kandidata na natječaju za dužnost ravnatelja, ujedno i nezaposlene hrvatske braniteljice s 482 dana borbenog sektora, čija biografija očito nije impresionirala resornog ministra Tomislava Ćorića, a pritom je i zanemarena odredba iz Zakona o pravima branitelja koja nalaže da su javne ustanove pri zapošljavanju na temelju javnog natječaja obvezne dati prednost pod jednakim uvjetima nezaposlenom dragovoljcu Domovinskog rata, što dr. Zmijanović jest.

Podobnost, a ne stručnost

Stoga je podnijela Upravnom sudu u Splitu tužbu kojom traži poništenje rješenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike o imenovanju Nelle Slavice, pa je tek iz drugog pokušaja na kućnu adresu dobila i dio Slavičine natječajne dokumentacije, na što ima zakonsko pravo. Proučavajući Koncepciju rada i razvoja NP Krka, koju je Slavica kao i ostali kandidati morala priložiti, ostala je neugodno iznenađena svojim otkrićima.

– Gotovo je nevjerojatno da hrvatsku javnost nadležni ministri Ćorić i Kuščević uvjeravaju u stručnost izabrane ravnateljice i pritom prešućuju da gotovo cijelu Koncepciju tvore doslovno loše prepisani opći akti i planski dokumenti. Njezina “vizija”, stožerna misao koja vodi u promišljanje razvoja NP Krka, koju je nova ravnateljica integrirala u svoju Koncepciju, doslovno je prepisana iz Plana upravljanja (14. stranica), a dokument iz kojega je prepisana datira iz 2011. godine!

To je također vidljivo iz rečenice na 3. stranici, da je “Nacionalni park Krka u nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, odnosno, doslovce prepisana rečenica iz dokumenta koji datira iz vremena kada se nadležno ministarstvo tako i zvalo. Danas nosi naziv, kao što znamo, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike – kaže dr. sc. Zmijanović.

Zašto koristi logo?

Potom dodaje kako je, paradoksalno, u rješenju o imenovanju ravnateljice NP Krka od 7. veljače 2019. jasno navedeno da je ministar pri imenovanju, osim rezultata postignutih u razgovoru s kandidatom i dosadašnjeg radnog iskustva, u obzir uzeo upravo spornu Koncepciju rada i razvoja.

– Pritom, Koncepcija je izrađena s jasno utisnutim logotipom NP Krka, na svim stranicama, a neovlaštena uporaba logotipa kažnjiva je temeljem zakona. Časom podnošenja natječajne dokumentacije Nella Slavica nije bila djelatnica JU NP Krka, pa je logično pitanje s kojim pravom koristi službeni logo –- zaključila je dr. sc. Ljiljana Zmijanović.

Nella Slavica o Ljiljani Zmijanović

“Plan upravljanja donosi se za razdoblje od 10 godina i jedan je od temeljnih dokumenata za upravljanje zaštićenim područjem, te upit gospođe Ljiljane Zmijanović samo govori o nepoznavanju materije i hvatanju za svaku riječ i slovo, a kako bi se izvršio pritisak na pravosuđe i javnost. Naime, upravo “Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH“ je u trenutku donošenja Plana upravljanja bilo za njega nadležno.

Da objasnim, Plan upravljanja strateški je dugoročni dokument koji bez suvišnih detalja razrađuje temeljne ciljeve upravljanja Nacionalnim parkom “Krka” te kroz akcijske planove, koji su usklađeni s vizijom, misijom, politikom i općom strategijom, daje osnovne naznake njegove provedbe”, rekla nam je Nella Slavica.

>> Pogledajte video: Ulaganje u NP Krka

Komentara 51

MO
moškov
06:55 04.04.2019.

Pa svugdje je tako u tom kadroviranju.... ..u ministarstvu obrane modric ante dipl.ing a vodi upravu za financije i proracun radi sto ga je volja nekoliko zena je potjerao u druge uprave ...jedna je otisla na manje placeno mjesto daa izbjegne mobing . i dovodi sebi podlozne ii podobne..u sluzbi doktoricu znanosti ignorira do boli...i tko mu kaj moze nitko nikaj ...ima i savjetnicu nizasto major..kojoj je osnovna zadaca dobiti dvije naknade mjesecno iz dva no i prodavati zjake. ...

ST
stomugromova
07:05 04.04.2019.

Nella Slavica u svom radu nije ispravila čak ni stari naziv Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH .Znači toliko je lijena I nesposobna da ću drugi raditi za nju.Tko zna ko se druži sa njom iz središnjice

PA
pofuk_alo
07:03 04.04.2019.

Slavicu je preporucio Milorad osobno i Plenkovic nije imao kamo nego li ju instalirati. I kakve veze ima to sto je netko bio branitelj, ovo je novi anemicni HDZ u kojem nema mjesta za one koji su napadali napacenu srpsku nejac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije