Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVREDA

Nela Tonković, nova ravnateljica muzeja u Šapcu, nazvana ustašom

Split noć muzeja
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.02.2019.
u 16:48

Nakon što je postavljena za novu ravnateljicu Narodnog muzeja u Šapcu Nela Tonković iz Subtice prozvana je ustašom. Nju je tako prozvao na svome facebook profilu član Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) Branko Ćirjaković

Nakon što je postavljena za novu ravnateljicu Narodnog muzeja u Šapcu Nela Tonković iz Subtice prozvana je ustašom. Nju je tako prozvao na svome facebook profilu član Narodnog slobodarskog pokreta (NSP) Branko Ćirjaković. U njegovoj objavi stoji „Čestitam Šapcu na direktoru ustaši“. Odmah potom predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine Tomislav Žigmanov i zastupnik u Skupštini Vojvodine Nemanja Šarčević zatražili su reakciju državnih tijela. U priopćenju za javnost Žigmanov je izrazio zabrinutost pripadnika hrvatskog naroda u Srbiji posljednjih koju posljednjih nekoliko mjeseci intenzivnije osjećaju.

-Neprihvatljivi sadržaji glasova koji dolaze s političke ekstremno desne margine najučestalije se u posljednje vrijeme mogu čuti iz Subotice, grada koji je središte kulturnog i političkog života Hrvata u Vojvodini. Jezovite poruke koje osoba Branko Ćirjaković sa svojih naloga na društvenim mrežama kontinuirano upućuje pojedinim pripadnicima hrvatske zajednice u Republici Srbiji i njihovim institucijama izazivaju nesigurnost i strah. Posljednje koje navodimo jest njegov napad na novu ravnateljicu Muzeja u Šapcu Nelu Tonković, nazvavši je 'ustašicom', te verbalni napadi na predstavnike i članove Katoličke Crkve, dodatno su unijeli nemir u pripadnike hrvatske nacionalne zajednice, stoji u priopćenju kojega potpisuje Žigmanov.

Dodaje i kako predstavnici ekstremističkih grupacija ne biraju riječi kada je u pitanju negativno etiketiranje hrvatske zajednice u Srbiji, najčešće ih pogrdno nazivajući pripadnicima vojnih snaga Nezavisne Države Hrvatske te kako je to u izravnoj suprotnosti s porukama koje je predsjednik Aleksandar Vučić nekoliko puta jasno isticao – da se Hrvati u Srbiji nemaju razloga bojati te im obećao zaštitu.

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
17:31 12.02.2019.

MVPEI diplomatska nota, Predsjednice, Premijeru hoće li se tko oglasiti u obranu to malo preostalih Hrvata u pašaluku RS.. Nitko!! Stara hrvatska šutnja, ali kad pupovac naredi na stražnjim su nogama.

KR
kritiko
18:15 12.02.2019.

ovo kaj se događa u zadnje vrijeme stvarno je previše,pa kaj smo sad svi ustaše,kaj nema ni jednog četnika ????

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
20:52 12.02.2019.

Neznam i ne kužim gdje je problem. Kad meni kažu Ustaša odmah mi je bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije