Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branimir Glavaš:

'Nekoliko Vrdoljakovih anonimusa drma cijeli energetskim sektorom'

Branimir Glavaš
Dubravka Petric/PIXSELL
29.10.2017.
u 14:30

Branimir Glavaš je, zapravo, službeno sazvao konferenciju za novinare u nedjelju zbog 'pokušaja daljnje destabilizacije HDSSB-a'

Branimir Glavaš, čelnik HDSSB-a vjeruje kako oporba neće skupiti dovoljno ruku za opoziv Vlade RH, no dođe li do toga, on će ostati na strani vladajuće većine, čiji su dio. No, Glavaš je oštro kritizirao još jednog člana vladajuće koalicije, a to je HNS, uz opasku kako politička scena u Hrvatskoj nalikuje na humorističnu seriju "Lud, zbunjen, normalan".

- HNS je 27 godina ideološki bio dijametralno suprotno od HDZ-a, čvrsta, tvrda oporba koja nije mogla smisliti HDZ, a Ivan Vrdoljak je mjesecima Vladu nazivao Titanic Vladom. A odjednom, preko noći postaje zagovornikom koalicije s većinskim HDZ-om, ostaje u vladajućoj većini, drma državom, cijeli energetski sektor drži nekoliko njegovih anonimusa. Trgovačke stranke nikad nisu donijele ništa dobro – izjavio je Glavaš. Na upit novinara kako onda može ostati u takvoj vladajućoj većini, odgovorio je kako je HDSSB dio parlamentarne većine, a da je upravo jasno rekao što misli o trgovačkim strankama.

- Želudac mi se okreće, i kratko ću se osvrnuti na bivše vodstvo HDSSB-a, kada nakon lokalnih izbora jedan trguje sa SDP-om, a drugi s HDZ-om. Dotaknut ću se i mojih prethodnika, bivših predsjednika. Jedan osniva nekakvu udrugu Snaga Slavonije i nikako da ju osnuje, a drugi bježi pod skute HDZ-a i čeka dan kada će ga primiti. Zasad je na "stand by-u", pristupnica je potpisana, ali još uvijek ga ne žele u HDZ-u. Hoće li se to dogoditi i kada, ja to ne znam, ali dok sam ja, odnosno HDSSB u vladajućoj većini, neće se dogoditi da ga HDZ primi pod svoje skute – poručio je.

Branimir Glavaš je, zapravo, službeno sazvao konferenciju za novinare u nedjelju zbog "pokušaja daljnje destabilizacije HDSSB-a".

- Prije dva dana pojavila se vijest na jednom vukovarskom portalu da je skupina ljudi koja sebe naziva bivšim gradskim odborom HDSSB-a napustila HDSSB i prešla u Hrvatsku konzervativnu stranku. To nije istina. Prije dva mjeseca su, naime, raspuštena 64 ogranka HDSSB-a u svih pet slavonskih županija pa tom odlukom nije više postojalo niti jedno stranačko tijelo. Po novom Statutu, ogranci ne postoje, nego se stranačka struktura gradi preko povjerenika, i to baš zato da se izbjegnu ovakvi pokušaji destabilizacije stranke. Nema nikakvih daljnjih raslojavanja stranke nakon 8. listopada i izbornog sabora – poručio je Glavaš. Prstom upire u HDZ, s kojim, ponovimo, čini parlamentarnu većinu.

- Iza toga stoje lokalni rashodovani HDZ-ovci poput Tomislava Čuljka, koji se smrtno preplašio zbog gubitka svog utjecaja u svojoj županiji i služi se smicalicama i plasiranjem laži – nastavio je on. Ta situacija, rekao je, neće utjecati na njegovu podršku HDZ-u u Saboru.

- Potpuno treba odvojiti lokalno od nacionalne razine, a osoba koju sam naveo radi to na svoju ruku, ne može se osloboditi spletkarenja – rekao je.

Komentara 9

GU
Gustirna
21:49 29.10.2017.

Nista nije radio vrdoljak bez znanja jugofasi milojice....

BR
branka1958
00:55 30.10.2017.

Javio se serif

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:25 29.10.2017.

Ja sam u koaliciji sa Hdzom koji je u koaliciji sa Hnsom, ali ja nisam u koaliciji sa Hnsom. Mos misliti. Glavas dokazuje svojim ponasanjem da je politika kurva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije