Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić

"Neki mi u SDP-u zamjeraju što nisam pljuvao po Bandiću"

bernardic
Goran Stanzl/Pixsell
02.06.2010.
u 09:12

- Političke odluke za sobom vuku i posljedice. Ako referendum inicira SDP, a on ne prođe, to bi bio veliki neuspjeh SDP-a. Zato se odgovorna politika vodi tako da se pokušava uspostaviti suradnja.

S Davorom Bernardićem, novim predsjednikom zagrebačkog SDP-a, razgovarali smo o njegovoj prošlosti i budućnosti s gradonačelnikom Milanom Bandićem, njegovim političkim mentorima, slučaju “Varšavska”, njegovom bivšem prijatelju Jurici Meiću, referendumu o opozivu gradonačelnika...

Mnogo puta ste rekli da će SDP povući potez ako suradnja između Gradske skupštine i gradonačelnika Milana Bandića neće biti moguća. Hoćete li imati hrabrosti problem riješiti referendumom?

- Političke odluke za sobom vuku i posljedice. Ako referendum inicira SDP a on ne prođe, to bi bio veliki neuspjeh SDP-a. Zato se odgovorna politika vodi tako da se pokušava uspostaviti suradnja.

Nudite li Bandiću još jednom ruku pomirenja?

- Suradnja može biti moguća zbog interesa građana i funkcioniranja grada. Nisam konfliktna osoba i mislim da je moja najveća odgovornost da ne kažem danas nešto što sutra neću moći provesti. To nisu floskule, to je odgovornost. Sviđalo se to kome ili ne.

Je li vam Bandić na bilo koji način pomagao u kampanji?

- Apsolutno nikako! Mnogi kažu da je Bandić uz mene cijelu karijeru. Ali kada sam u SDP ušao 1998. znao sam samo za Račana i Tomca. U stranku me učlanio Igor Dragovan, a najveći utjecaj na mene izvršio je Forum mladih i Dan Špicer. S Bandićem sam počeo surađivati tek nakon što sam 2005. bio na listi za Skupštinu i postao predsjednik gradskog Foruma mladih SDP-a. Bandiću nikada nisam bio niti prvi niti bliski suradnik, ali ga nikada nisam ni pljuvao. Znam da mi neki u stranci to zamjeraju, ali od pljuvanja nema ničeg. Politika se vodi dijalogom a ne pljuvanjem.

Kako riješiti problem u Varšavskoj?

- Ključno je zaštititi interes javne površine u Varšavskoj. To se može ostvariti samo uz kompromis s investitorom. Svako drukčije rješenje najvjerojatnije bi rezultiralo tužbama i velikom financijskom štetom.

Zbog toga što je otvoreno stao na stranu vašeg protukandidata Jurica Meić se morao povući s mjesta predsjednika izborne komisije. Hoće li biti još kakvih sankcija?

- Aktivirat ću se u Skupštini i preuzeti njegovo mjesto šefa kluba zastupnika SDP-a. Zbog svojih bi se postupaka trebao ispričati, a o eventualnim sankcijama odlučit će nadležna tijela u stranci.

Komentara 20

NT
ntblzg
09:34 02.06.2010.

Bravo Bero!

DM
Dan_Marinovic
09:42 02.06.2010.

ovo je gadan udarac na milanovica i pocetak novih velikih sukoba unutar sdpea... sto se bandica tice, sdp je suodgovoran za sve njegove malverzacije, godinama su mu cuvali leda i za to moraju odgovarati

MI
mightymraz
10:10 02.06.2010.

lik je zakon.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije