Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIZIK OD EKSPLOZIJA

Promjena u Njemačkoj zbog pljački bankomata: 'Korisnici će morati razumjeti...'

Again shots at ATM blaster
Foto: DPA/AP/PIXSELL
1/3
11.06.2022.
u 08:47

Prema priopćenju Sparkasse Fulda, niti dva posto isplata se ne odvija tijekom noćnih sati

Nakon sve češćih krađa, mnoge banke u Njemačkoj odlučile su noću zaključavati dijelove svojih poslovnica u kojima se nalaze bankomati. Naime, razbojnici postavljanjem eksploziva pokušavaju ukrasti novac pa tako unište i cijeli pretprostor poslovnice banke.

– Jeftinije je ukinuti mogućnost podizanja novca s bankomata noću nego sanirati štetu - poručuju iz banke Sparkasse Fulda, prenosi Fenix magazin

Sparkasse Fulda je najavila da će zatvoriti i prilaze poslovnici tijekom noćnih sati. Pretprostori u kojima su bankomati bit će zatvoreni od 23 do 6 sati. Najnovija mjera, ne odnosi se na vanjske bankomate koji su dostupni na ulicama ili se nalaze na pročeljima zgrada. 

Prema priopćenju Sparkasse Fulda, niti dva posto isplata se ne odvija tijekom noćnih sati. 

- S obzirom na to, pretpostavlja se da će kupci pokazati razumijevanje - kaže izvršni direktor Uwe Marohn.

S obzirom na visok rizik od dizanja bankomata u zrak, mnoge financijske institucije trenutačno su u procesu preispitivanja i prilagođavanja svojih sigurnosnih koncepata.

VIDEO Zagreb: U naselju Trnsko eksplozijom raznesen bankomat

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Kukulkan
Kukulkan
09:57 11.06.2022.

Sta je Njemacka sve napuzala u svoju drzavu nije ni cudno. Njemci nikad u povjesti nisu zabiljezeni kao pljackasi. Ni u 2WW

ŠA
Šaraf
11:17 11.06.2022.

Izuzetno važna vijest stiže iz Teksasa, ali domaći mediji ju potpuno prešućuju. Najveći terminal za LNG plin u Americi, u Freeportu u Texasu, misteriozno je eksplodirao, što će dodatno povećati cijenu plina i smanjiti zalihe koje se izvoze u Europu. Postavlja se pitanje je li moguće da se radi o namjerno podmetnutoj eksploziji kako bi se napuhala cijena plina. Osim toga, ova vijest pokazuje koliko su LNG terminali opasni, i koliko stanovnici Riječke regije trebaju biti zabrinuti zbog ekološke tempirane bombe u njihovoj blizini. Možda upravo zato mediji šute.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:00 11.06.2022.

A od čega će onda ti kriminalci živjeti? (ne mislim na banke)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije