Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga presuda

Nekadašnji oligarh Hodorkovski osuđen na šest godina

AFP
27.12.2010.
u 10:08

Bivši vlasnik Jukosa trenutno služi osmogodišnju kaznu za utaju poreza. Šest godina dobio je za pranje novca.

Mihail Hodorkovski, bivši ruski oligarh i vlasnik naftne tvrtke Yukos, osuđen je na šest godina zatvora zbog pranja novca i krađe nafte. To je druga presuda Hodorkovskom, koji trenutačno služi osmogodišnju kaznu za utaju poreza, prenosi BBC.

Pristaše Hodorkovskog tvrde da je cijeli proces politički motiviran. Na presudu su reagirale i neke zapadne zemlje kojima je ruski premijer Vladimir Putin poručio da se ne petljaju u unutrašnja pitanja Rusije.

Hodorkovski i njegov poslovni partner Platon Lebedev, predsjednik uprave Menatepa, uhićeni su 2003. godine pod optužbom za prijevaru i utaju poreza te osuđeni na osam godina zatvora. Godinu dana prije njihova predviđenog izlaska iz zatvora dodatno su optuženi za krađu 218 tisuća tona nafte iz Jukosa i pranje novca - više od tri milijarde rubalja (97,5 milijuna američkih dolara). Tužitelji su tražili 14 godina zatvora.

Komentara 726

KR
KraljTvrtko
15:45 27.12.2010.

ja sam chedomir,sumadinac....kakav crni rvat,hehehehe....

Avatar Sidewinder
Sidewinder
19:15 27.12.2010.

Violeta: Nemoj molim te tako pred svima, nemoraju svi znat o mom intelektu...

OB
-obrisani-
19:43 27.12.2010.

27.12.2010. u 19:35h pravi alfaman je napisao/la: .................... ------------------- alfamane sve u svoje vrijeme, svi će kad tad doći na red, no kada več nabrajaš ruske razbojnike onda bi bilo pristono i spomenuti i državnome vrhu drage ljude koji su vodili Enron, Exon ili neku drugu komšaniju u SAD-u. Lopina ima svugdje, samo su neki malo draže lopine a neki malo mrskije, današnja Rusija i nekadašnji SSSR nemaju ništa zajedničkog i ako je za Ruse Putin dobar onda je to njihovo demokratsko pravo, onako usput Rusija nije neka igraćka od zemlje u kojo će predsjednici multinacionalnih kompanija postavljati predsjednike ili će o njihovoj politici odlučivati itko drugi odim ruske Dume i Kremlja, to je mrcina od zemlje, velesila i sa njima se ne igra i nikada se nije smjelo igrati, danas ke Rusija bogatija nego ikada ali kako su Rusi skromni i zadovoljavaju se Moskvom i 17 miliona kilometara kvadratnih okućnice oni nemaju potrebe trčkarati svijetom i postavljati baze po svijetu, oni su ipak kontinent za sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije