Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIREKTOR PAO SA STOLCA

Nekad su bježali od nacista, a sad golemo bogatstvo ostavljaju ovoj ustanovi...

Nacisti
Foto: genestewart.com
1/2
01.09.2017.
u 13:04

Amerikanka koja je izbjegla iz Njemačke sa svojim suprugom židovom nakon Drugog svjetskog rata, oporučno ostavlja 22 milijuna dolara zoološkom vrtu u Koelnu

Amerikanka koja je izbjegla iz Njemačke sa svojim suprugom židovom nakon Drugog svjetskog rata, oporučno ostavlja 22 milijuna dolara zoološkom vrtu u Koelnu, piše u petak tisak. 

Elizabeth Reichert (93), smatra da će svota od preračunato 18,5 milijuna eura biti "dobro uložena", rekla je  za pokrajinski dnevnik Kölner Stadt-Anzeiger.

"Uspomene igraju veliki ulogu u odluci komu ostaviti u naslijeđe svoj novac", rekla je Reichert koja je iz Koelna iselila u Izrael, a zatim u Sjedinjene Države gdje danas živi blizu Philadelphie, ali ni ona ni suprug nisu "nikada zaboravili Koeln". 

Njezin suprug Arnulf Reichert, židov iz Koelna, proveo je cijeli rat u skrovištu pred nacističkim deportacijama te je zajedno sa suprugom iselio isprva u Izrael, a zatim u SAD-u gdje se obogatio kao poduzetnik. 

Direktor zoološkog vrta Christopher Landsberg "pao je sa stolca", kad je čuo sretnu vijest.

Već je počeo osnutak zaklade koja će upravljati bogatstvom.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar mama mia
mama mia
14:26 01.09.2017.

Köln je grad njenog djetinjstva iz kojeg je protjerana ili morala pobjeći što ne znači da Köln kao grad ili zoološki vrt kao takvi imaju nešto zajedničko s nacistima to mogu samo razumjeti oni koji su bilo kada protjerani saa svog ognjišta iz svog grada ili sela u kojem su se rodili samo zato jer su druge vjere nacije ili boje kože

DU
Deleted user
14:55 01.09.2017.

Lijepa gesta. Zivotinje su uglavnom humanije od vecine ljudi.

WI
Witman
13:44 01.09.2017.

Da su ih tražili, našli bi ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije