Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorena sezona lova
Povratak na članak

Neka vlasnici ribnjaka postave mreže protiv kormorana

Odgovara Tibor Mikluška iz Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode

Komentari 3

ZA
Zagy154
23:44 14.01.2018.

Ne razumijem po čemu je ta pošast zaštičena vrsta,naime nisu samo štete na ribnjacima nego i na otvorenim vodama kao i jezerima. Također je i uništeno kompletno drveće na kojima se kormoran gnijezdi,masa ribe koju oštete oštrim kljunom ugiba jerr je prevelika da je proguta. Uglavnom radi se o najobičnijoj štetočini

VL
BF
bf2
22:40 14.01.2018.

samo rokaj,te pošasti se namnožilo u popriličnom broju,i to ne samo po ribnjacima nego i po "divljim" vodama. Jedno od rješenja je i da se sruši drvo gdje se kolonija gnjezdi (dok su jaja u gnijezdu,naravno) te se tako može ograničiti rast populacije bez ubijanja jedinki

VL
DU
Deleted user
14:05 08.02.2018.

Intervjuirani gospodin bolje da je šutio i tako ostavio naznake zdravog razuma. Nalaziti razumijevanje za vrstu koja sistematski nanosi ogromne štete, od salmonidnih voda do ribnjaka, je pomanjkanje navedenog zdravog razuma. Da ne kažem nešto ružnije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.