Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karamarko:

'Neka Vlada utječe na Jovanovića da počne normalno komunicirati'

tomislav karamarko,vladimir šeks (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
Autori: pg, ba/VLM
18.06.2012.
u 09:53

E, moj Karamarko, tebi bi jasniji bio malograđanski odgoj, napisao je Jovanović na Facebook-profilu

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović putem Facebooka žestoko je reagirao na jučerašnju izjavu šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, koji je sadašnju vlast nazvao nenarodnom te joj spočitnuo da "uvodi građanski odgoj u škole kako bi istisnula vjeronauk".

"E, moj Karamarko, tebi bi očito jasniji bio malograđanski odgoj! Građanski odgoj u školama ne istiskuje vjeronauk nego prevenira nasilje, rasizam, diskriminaciju, korupciju i uči djecu kako biti ravnopravan član demokratskog društva u kojem će iskoristiti sva prava koja građanima omogućuju kvalitetan i zdrav život bez straha! A sve to malograđaninu Karamarku potpuno je strano! Evo, ja predsjedniku HDZ-a kažem u lice da je on na čelu stranke koja je građanima pokazala što je nenarodna vlast i zato su ih građani poslali u oporbu na jedno poduže vrijeme", napisao je u nedjelju navečer Jovanović.

Komentari koje su korisnici Facebooka ostavili ispod Jovanovićeva statusa uglavnom su pozitivni, pa ga ljudi tako hvale zbog izravnosti i dosljednosti te kritiziraju Karamarka. Kad je riječ o vjeronauku u školama, među komentatorima su zamijećeni različiti stavovi – neki smatraju da vjeronauk treba ostati uz građanski odgoj, a drugi pozivaju na njegovo izbacivanje.

U ponedjeljak je reagirao i Karamarko.

– Ta izjava govori više o njemu nego o bilo čemu drugome. Ja se ne bih spuštao na tu razinu i ne bih mu odgovarao. Prosvjeta, kultura, odgoj itd. kategorije su koje su u koliziji s njegovim nastupima. Dobro bi bilo da Vlada na neki način utječe na tog čovjeka da počne normalno komunicirati – odgovorio je Karamarko.

Komentara 305

UN
unbekant
10:22 18.06.2012.

greska,(u zadnjih 10 godina)

MA
manoxxl
20:02 18.06.2012.

ministre ministre na čemu ste???

HA
HAJDUK
12:29 18.06.2012.

Musko je sigurno u subotu dobio kamen u glavu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije