Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv Crkvi i DORH-u

'Neka se Crkva ogradi od biskupa Pozaića, a DORH pokrene istragu'

Valentin Pozaić (1)
PIXSELL
14.01.2013.
u 08:58

Pozivanje na smjenu vlasti svakako spada u slobodu mišljenja i govora, čak i kad se radi o Crkvi, ali poticanje na nasilje nije izraz slobode govora nego kazneno djelo

Pet dana nakon što se pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić žestoko obrušio na Vladu koju je uspoređivao s nacistima te pozivao narod na svrgavanje vlasti, oglasila se udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta "Protagora" koja zahtijeva od Crkve da se ogradi od biskupovih istupa te da pozove Državno odvjetništvo na utvrđivanje elemenata za kazneni progon biskupa Pozaića.

Svojim primitivnim i huškačkim govorom Pozaić duboko kompromitira ponajprije samu Crkvu, a u konačnici šteti i ugledu Republike Hrvatske, piše u priopćenju dopredsjednik udruge "Protagore" Lino Veljak.

– Pozivanje na smjenu vlasti svakako spada u slobodu mišljenja i govora, čak i kad se radi o Crkvi, ali poticanje na nasilje nije izraz slobode govora, već kazneno djelo. Očekujemo od Crkve da se založi za obnovu demokratskog ozračja u našoj zemlji koje je ozbiljno narušeno harangom koja je započela osporavanjem programa zdravstvenog odgoja da bi se preobrazila u pozivanje na kaos i diktaturu.

– Očekujemo od Crkve da se založi za obnovu demokratskog ozračja u našoj zemlji koje je ozbiljno narušeno harangom koja je započela osporavanjem programa zdravstvenog odgoja da bi se preobrazila u pozivanje na kaos i diktaturu. Duh tolerancije može se održati samo uz aktivno sudioništvo svih relevantnih društvenih čimbenika, navodi Veljak i dodaje da je na Crkvi da se opredijeli: je li za vladavinu prava, demokraciju i suživot ili za kaos i nasilje.

iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije nisu nam htjeli dati nikakve informacije hoće li poduzimati ikakve mjere protiv pomoćnog biskupa Pozaića niti se očitovati o cijelom slučaju. Voditelj ureda i glasnogovornik  Zvonko Franc u telefonskom nam je razgovoru rekao samo: "Bez komentara!"

>> VIDEO Pozaić usporedio Vladu s nacistima i pozvao na novu Oluju

 

 

 

Komentara 192

Avatar comparator
comparator
10:04 14.01.2013.

Vjera je ono što komunisti nemaju i na našu i njihovu žalost nikad neće imati. Komunisti čak nemaju obraza reći da su komunisti i stalno preoblaće kapute pa su jednom socijalisti pa socijal demokrati ili agnostici . Ma budite to što jeste i nije nam važno što ste ali nas pustite slobodno živjeti jer vas ne diramo. Ne rušimo Hrvatsku već tražimo da našu djecu ne odgajate vi nego mi.

DO
DONJA
10:32 14.01.2013.

Dali i ovu udrugu financira Vlada?Ovo nije bila haranga nego legitimna zaštita obitelji i obiteljskih vrijednosti a ovakve *udrugice*neka rade na zaštiti nesposobne vlade i dalje jer bit će rebalans proračuna i dobit će 1000 kuna više jer štite nesposobnu vladu koja je proizvela 50000 izgubljenih radnih mjesta.

IM
Ivica_M
09:59 14.01.2013.

Lino Veljak redovito piše u beogradskoj "Politici". On je samo još jedan od jogonostalgičara koji nikad nisu prihvatili stvaranje hrvatske države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije