Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAS KONCILA

Neka premijerka naplati ratne štete od Srbije pa ćemo izaći iz krize!

\'ivan miklenic\'
05.01.2011.
u 11:52

Vlada nema snage za spas našeg gospodarstva jer prihvaća kompromise interesnih lobija

Vlada nema nikakvog plana i želje za gospodarski oporavak Hrvatske. Zaključak je to komentara u najnovijem broju katoličkog tjednika Glasa Koncila, nabrajajući čitav niz razloga za takvu tvrdnju.

"Vlada na čelu sa sadašnjom predsjednicom dosad nije pokazala da radi na postavljanju Hrvatske na vlastite gospodarske snage, već je prihvaćala različite kompromise sa snažnim interesnim grupama koje su zapravo i glavni razlog zašto hrvatsko gospodarstvo ne ozdravlja", piše glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić osvrćući se na rekonstrukciju Vlade.

On piše kako je Vlada dosad, unatoč snažnim antikorupcijskim nastojanjima, "propustila utvrditi na što se sve stvarno troše golema proračunska sredstva, propustila je provesti internu realnu i poštenu reviziju koja bi preispitala odgovara li sva potrošnja proračunskih sredstava deklariranim svrhama te postoje li zatvoreni krugovi koji vješto, na prvi pogled posve zakonito, koriste ta sredstva, a da pritom znatan dio sredstava završava protuzakonito i neetički u privatnim džepovima".

"U ministarstvima i u drugim tijelima korisnicima sredstava državnog proračuna, osim na višim razinama, također i na nižim činovničkim razinama, postoje rafinirane i uigrane skupine koje ne žele uspješnu hrvatsku državu pa uz ostalo vrlo vješto surađujući s određenim tvrtkama i pojedincima zlorabe proračunska sredstva", tvrdi Miklenić, podsjećajući kako je bezbroj puta rečeno da Hrvatska, po svojim zemljišnim potencijalima, može hraniti barem 20 milijuna ljudi, a sada je u situaciji da "golema sredstva ulaže u uvoz da bi prehranila nešto više od 4 milijuna stanovnika".

"To stanje očito je dokaz da je politika išla na ruku uvoznom lobiju, određenim tvrtkama i pojedincima, a na izričitu štetu domaće proizvodnje, domaćeg gospodarstva - u konačnici na štetu vlastitog naroda", piše glavni urednik Glasa Koncila i dodaje da takvo ponašanje ne može biti slučajno ili posljedica nesnalaženja nego je "moralo biti proračunato u skladu s interesima određenih snaga kojima nije nimalo stalo do dobra hrvatskog naroda".

On poziva i hrabri Vladu da se mora suočiti s tim "neodgodivim i zastrašujućim problemom" te "prekinuti višegodišnje političke igre s poljoprivrednom proizvodnjom i nemogućnošću plasmana, nevjerojatne igre sa sudbinom brodogradilišta, sa sudbinom vrijednih tvrtki i zemljišta, nečuvene igre s cijenom energenata - u konačnici igre sa sudbinom hrvatskih građana i same Hrvatske".

Inače, novi broj toga tjednika objavio je i vrlo kritičan intervju "Uvoznički lobi diktira razvoj gospodarstva" s ekonomistom Ivanom Miloložom, predsjednikom Nadzornog odbora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednikom uprave Munje, koji tvrdi da bi nam naplata ratnih šteta od Srbije osigurala izlazak iz krize.

Komentara 133

MM
Mladen Miletić
18:42 05.01.2011.

Neka premijerka naplati ratne štete od Srbije pa ćemo izaći iz krize! Ako to ona ne uspije ili ne napravi ostajemo dalje u krizi i ovisnici od te prebogate Srbije ... naravno kada bi se popova i njihovih sluškinja časnihh sestara reduciralo kao što se svuda radnici rastjeruju smnajuju postaju nepotrebni suvišni u Hrvtaskoj e onda bi se isto daleeeeelloo lakše izišlo iz krize. Koliko je popova lopova koji žive pristojno proizvodnja 0 društvena korist nula koma nula ! Zna se nesmije nepriča se.....

LI
Lisnjak
19:25 05.01.2011.

kurcula, ti samo ponavljas lazi koje je komponirala beogradska politika. shvati da ima tesko naivnih, koji su tome vjerovali te zeljno krenuli u divljacku agresiju. cijeli svijet je to mogao gledati. jedino si ti, izgleda prespavao. zalosno.

1O
1st-opinion
20:08 05.01.2011.

Problem je samo u tome da ona vise voli otadzbinu do lijepu nasu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije