Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardić u Saboru:

'Neka premijer podnese izvješće o radu, neka kaže zašto se protivi istražnom povjerenstvu'

Davor Bernardić
Jurica Galoic/PIXSELL
04.10.2017.
u 11:32

Zastupnici su zatražili stanku kako bi raspravili o aktualnim temama

Sabor je ovotjedno zasjedanje započeo glasovanjem o točkama koje su raspravljene prošli tjedan i ranije, a dosad nisu izglasane. Između ostalog, zastupnici su izglasali Zakon o stambenom potrošačkom kreditiranju, Zakon o zaštiti životinja te izmjene Kaznenog zakona.

Nakon toga, zastupnici su tražili stanku kako bi raspravili o aktualnim temama. Mostov Tomislav Panenić osudio je nasilničko ponašanje HDZ-ovog župana Alojza Tomaševića te ustvrdio kako ne bi trebalo čekati pravomoćnu presudu da ga se makne iz političkog života Hrvatske.

- Sam etički kodeks HDZ-a kaže da je prekršio sva pravila, pa se pitam što se čeka. Sankcioniranje je moguće samo za pravomoćno osuđene, ali dokazi su tu nepobitni, treba mijenjati zakon - kaže Panenić koji upozorava kako HDZ ima problema s nasilnicima u svojim redovima, što obiteljskim, što prema medijima, pokušajima podmićivanja...

- Situacija je alarmantna i nadam se da premijer neće biti isključivo legalista nego će stvarno poduzeti sve u njegovoj moći, a ne čekati sudove. Zašto je raspušten Županijski odbor HDZ-a, po kojem kriteriju, postoji li nešto kad nije na djelu kriterij pravomoćne presude - zanima Panenića koji izražava žaljenje što se Tomaševićevo nasilje dogodilo.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je izvješće o radu Vlade koje je obično dolazilo na dnevni red Sabora početkom jesenskog zasjedanja, a sada to još nije raspravljeno.

- Pozivam premijera da podnese izvješće o radu, odnosno neradu vlade, neka kaže zašto se protivi istražnom povjerenstvu, kakva je njegova veza s piscima lex Agrokora, kako je moguće da utječe na policiju i pravosuđe, što tvrdi bivši ministar Orepić, iako je zanimljivo da to tek sada kaže. To su sve pitanja na koja treba odgovoriti i nema razloga da se što prije ne formira povjerenstvo i da se da odgovore pitanja na koja treba odgovoriti. Umjesto toga premijer kao dnevni komentator komentira dnevna pitanja, bježi od pravih problema. Ovo je vlada bez ijednog rezultata, a fokus javnosti se pokušava prebaciti na priče o ustašama i partizanima te na priče iz povijesti, to tako ne može – naglasio je Bernardić. Verbalno, a sad i fizičko nasilje postaje obrazac u vladajućoj stranci koji žele prebaciti na cijelu Hrvatsku, nastavlja on.

- Hrvatska može i zna, ali ako izgubimo mlade ljude, tada nećemo imati priliku to pokazati, mladi su jedina šansa, ali treba im pružiti bolje obrazovanje, da lakše dođu do krova nad glavom... Krajnje je vrijeme da gospodin Plenković dođe u Sabor, podnese izvješće svim građanima o radu odnosni neradu njegove vlade. Plenkovićeva je vlada vlada odustajanja, nečinjenja i teških optužbi, nekad dođe pred zastupnike i preda izvješće - poručuje Bernardić, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković kaže kako će premijer podnijeti izvješće te kako je htio da se ono poklopi sa skorašnjom godišnjicom njegova preuzimanja Vlade.

Komentara 8

ZD
zdepar
14:45 04.10.2017.

istražno povjerenstvo će biti osnovano isti dan kada se sdp odluči da li , po njima, vlada štiti todorića ili ga neopravdano napada

ZD
zdepar
14:57 04.10.2017.

mali tić veliki - klić

PA
Patrizzia
13:23 04.10.2017.

Gdje piše da Plenković ne želi povjerenstvo .To izmišljaju komunistički yu smradovi . Takvi treba da idu bre što pre u TPM , a ne da se bave politikom .Za luđake nema mjesta u politici !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije