Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijuni za žarulje

"Neka Bajić istraži ugovor s prijateljem I. Sanadera"

kerum
Ivana Ivanović/Pixsell
09.06.2010.
u 22:14

Tvrtka SEM Juroslava Buljubašića u šest godina od Grada je naplatila 40 milijuna kuna za javnu rasvjetu.

Tvrtka SEM mjesec dana prije odlaska HDZ-ove vlasti iz Banovine dobila je četverogodišnji ugovor za održavanje javne rasvjete u Splitu po iznimno visokim cijenama. Rekao je to gradonačelnik Željko Kerum na današnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća odgovarajući na vijećničko pitanje Sanje Župe koje su tvrtke dobavljači i davatelji usluga u gradu.

– I mene taj popis zanima, tko radi s Gradom i za koji novac. Zanima me i za koje je usluge SEM u šest godina od Grada naplatio 40 milijuna kuna – rekao je Kerum.
Luka Podrug (HČSP) bio je vijećnik i u prošlom mandatu te je ustvrdio kako je govorio o štetnosti ugovora sa SEM-om. – SEM je bio, vjerovali ili ne, milijun eura skuplji od najpovoljnije ponude! Grad je protuzakonito, pod pritiskom hrvatske države, odnosno Ureda premijera, odakle je stigla intervencija, sklopio taj ugovor – rekao je Podrug.

– Državnom odvjetništvu poslat ćemo zahtjev da se istraži taj slučaj – najavio je Kerum.

Juroslava Buljubašića, suvlasnika SEM-a, najbogatijeg Splićanina i prijatelja bivšeg premijera Ive Sanadera, naš je poziv zatekao u Italiji.
– Koliko ja znam, s Gradom radimo već 15 godina, iza ugovora stoji odluka Gradskoga vijeća. Neka se istraži, nemam ništa protiv! – rekao je Buljubašić.

Komentara 8

ST
standup
00:02 10.06.2010.

opet jedan od onih 70%-giornalista...yugofila...

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
01:19 10.06.2010.

Zasto optuzbe kasniju? Svi koji suse obogatili tako brzo nisu bili dokazali od kuda im taj kapital kojim i sa kojim kapitalom su zapoceli dase vidi dali je taj steceni kapital bio stecen na pravilan i posten nacin a zastoo ?. U Hrvatskoj vladi nema interesa dase to praktizira jer su svi oni u vladi samo za takav rezim u kojemu se moze obogatiti na brzinu i da jedan drugome kumuju u korupciji a potom nikad nece dozvoliti dase otkrije ta korupcija kako vidimo dase puno pise i govori o korupciji a nema nikakvog pokrica dase je taj nezakoniti steceni kapital vratio u Hrvatski proracun i kaznilo se kaznom koja slijedi po zakonu ako ga uopce postoji dase kaznjava taj kriminal . Zagorac je bio optuzen bez dokaza a da tog Zagorca nije bilo pitajmo se tko bi onda spasavao Hrvatsku u onim Sankcijama koje su bile nametnute Hrvatskoj dase nemoze braniti od J.N.A.?!. Mi Hrvati mirno gledamo kako oni koji su bili pritajeni i oni koji su bili protiv uspostave Nezavisne Hrvatske ponovno zasjedaju na polozaje i budu birani da uprav;ljaju sa Hrvatskom a zasto to ????????????!. Amerika se je priblizila Hrvatskoj a kad je Dr.Tudjman bio izoliran sutjeli su i prigovarali Njemackoj daje prerano priznala Hrvatsku a zasto to ??????!. Danas se samo mirno ceka dase nekaj novog zlegne preko noci bez Hrvatskog truda a to po izgledu i bude dase Hrvatska priklopi u EU i potom postane tudji kapital kojim Hrvati nece moci vise upravljati jer smo se prodali za taj EU a kajsmo dobili smo potrosili za one koji suse obogatili preko noci. Hrvati gruntajte dok vam nije kasno ili pinklec na stapi onda idemo po svijetu prosjaciti da ne mreme od gladi. Vjera u Boga i Seljacka Sloga !

Avatar comparator
comparator
20:00 10.06.2010.

Platit češ ti porez na jahtu i Majbaha ili Ferarija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije