Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bore se za život

Neispravan dimnjak uzrok tragedije kod Kutine

policija
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
16.01.2018.
u 12:10

35-godišnja žena i 46-godišnji muškarac nalaze se i dalje u sisačkoj bolnici te se i dalje bore za život

Porozan dimnjak uzrok je teškog stradavanja muškarca i žene koji su u besvjesnom stanju pronađeni u ponedjeljak ujutro u kući u Husainu, na kutinskom području. 

Naime, policijskim očevidom, provedenim u suradnji s vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ i ovlaštenim dimnjačarima, utvrđeno je da je u prostoriji kuće došlo do povrata dimnih plinova zato što je plinska peć bila priključena na porozan dimnjak.

35-godišnja žena i 46-godišnji muškarac nalaze se i dalje u sisačkoj bolnici te se i dalje bore za život.

Ključne riječi

Komentara 3

BL
bljak007
13:33 16.01.2018.

Nije dimnjak neispravan, već na taj dimnjak nisu smjeli priključiti plinsko trošilo, ili već ako su tako htjeli, trebali su u dimnjak ugraditi novu metalnu cijev.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
15:19 16.01.2018.

Zato u Njemačkoj primjerice jedanput godišnje državni ispektor-dimnjačar provjerava dimnjak u svakom(!) domaćinstvu, mjeri ispusne plinove i izdaje potvdru koja se plaća i do 60€! Vjerojatno i kod nas postoji slična uredba. Ali je kao i uvijek samo mrtvo slovo na papiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije