Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić:

'Negativna odluka bila bi loša za Beograd, Bruxelles i Prištinu'

aleksandar vučić
Dino Stanin/Vecernji list
08.04.2013.
u 12:00

- Sada čekamo odluku Bruxellesa o nastavku pregovora. Nadam se da će biti pozitivna. Ako bude negativna, bit će to loše za Beograd, Bruxelles i Prištinu - rekao je Aleksandar Vučić

Prije odlučujućeg susreta srpskog državnog vrha na kojemu trebaju odlučiti potpisuju li ili ne sporazum s Prištinom kojeg je ponudio Bruxelles, jutros se sastalo Predsjedništvo Vučićeve i Nikolićeve Srpske napredne stranke i mnogi su skloni procijeniti kako će odluka Beograda biti onakva kakvu donese Predsjedništvo SNS-a, a ono je odlučilo da danas predloži Vladi neka ne potpisuje u utorak sporazum s Kosovom, koji, kako je rekao Aleksandar Vučić, "nismo ni vidjeli i čiji pojedini dijelovi ne uvažavaju ni minimum nacionalnih interesa" ali i zatražiti hitan nastavak dijaloga s Prištinom. Mediji u Srbiji podsjećaju kako je takav zaključak Vučić iznio novinarima još jučer pa današnji rasplet nije veliko iznenađenje. Vučić je iz sjedišta SNS otišao u zgradu Vlade, javljaju reporteri s lica mjesta svojim redakcijama, odakle je poručio kako se nada pozitivnom odgovoru Bruxellesa o nastavku pregovora, kao i da su u tijeku kontakti i s Bruxellesom i Prištinom.

- Sada čekamo odluku Bruxellesa o nastavku pregovora. Nadam se da će biti pozitivna. Ako bude negativna, bit će to loše za Beograd, Bruxelles i Prištinu - rekao je Vučić i najavio izvanrednu sjednicu Vlade o ovoj temi za 17 sati. 

>> Aleksandar Vučić: Nalazimo se između 'čekića i nakovnja'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije