Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT Povezivanje s općinama Ormož, Središće ob Dravi i Sveti Tomaž

Nedelišće kreće u gospodarsku suradnju sa Slovencima

U Nedelišću postavit će se jedna infotočka, a u slovenskom Ormožu druga
Foto: V. Žganec Rogulja
29.10.2008.
u 17:09

Nedelišćanci i njihovih susjedi Slovenci iz Podravja žele se mnogo bliskije povezati. Dosad su zajednički nastupali na sajmovima i donekle u turizmu, a sad žele zajednički nastupiti i u poduzetništvu. Općina Nedelišće stoga je sa slovenskim Središćem ob Dravi, Ormožom i Svetim Tomažom prijavila projekt suradnje pretpristupnom fondu Europske unije IPA.

– Prođe li projekt počet će prekogranično povezivanje poduzetnika. Izradit će se gospodarski vodič, a poduzetnici i obrtnici educirat će se o pravnoj regulativi Europske unije, CE označavanju, međunarodnoj poslovnoj suradnji i poslovnoj informatici. K tome, u Nedelišću i Ormožu otvorit će se infotočke projekta (koji je nazvan INTERPOD) – najavljuje Josip Bacinger iz Udruge poduzetnika i obrtnika Općine Nedelišće, koja je uz razvojnu čakovečku agenciju ČAKRU nositelj projekta s hrvatske strane.

Krajnji su ciljevi izmjena iskustava sa Slovencima, trgovina te zajednički nastup na tržištima Europske unije. INTERPOD nije usmjeren ni na jednu djelatnost, nego je otvoren svima – poduzetnici će se moći samo informirati ili izravno uključiti.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije