Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica Divjak:

'Neću dati ostavku, nisam dezerter! Napadaju me veliki reformatori i junaci'

Ministrica Divjak sudjelovala na stručnom skupu ravnatelja osnovnih škola
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
28.11.2019.
u 17:07

Na pitanje hoće li vlada izaći s novom ponudom sindikatima odgovorila je kako je to pitanje za premijera

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uoči sjednice Vlade rekla je da neće odstupiti sa svoje pozicije zbog, najvjerojatnije, neuspješnih pregovora sa sindikatima.

– Mislim da treba pričekati sutra i konačne rezultate pa ćemo dalje. Mi smo danas pripremali scenarije kada imamo da nam 15 dana nedostaje nastave, što ako je više... – kazala je.

Na pitanje znači li to da će praznici zbog nadoknade trajati kraće i je li to izgledno kratko je odgovorila 'da'.

– Sutra ćemo to razraditi i izaći van. Dat ćemo sve upute i sve scenarije. Sad je situacija ozbiljna, teška je, nemamo nekakvih novih elemenata koje bi mogli staviti na stol osim plana kako ćemo se s tim nedostacima nositi – kazala je.  

Na pitanje hoće li vlada izaći s novom ponudom odgovorila je kako je to pitanje za premijera.

– Nikad nisam rekla za bilo koju ponudu da je konačna, ja sam predlagala rješenja i radila na tome. Uvijek sam se zalagala za dijalog – rekla je.

Novinari su je pitali i planira li odstupiti s mjesta ministrice.  

– Ja nisam dezerter, kad je teško ja sam tu i kad treba predlagati rješenja ja sam tu, na ovo sam upozoravala prije nekoliko mjeseci, a sada pogotovo kad me napadaju veliki reformatori i junaci. Pogotovo je razočaravajuće da vam je bolja pozicija u policija ako uđete s policijskim dosjeom – kazala je.

VIDEO Prosvjed učitelja i zaposlenih u srednjim i osnovnim školama

Komentara 46

ZR
Zrinskagora
17:20 28.11.2019.

Ministrica Divjak mora otići , normalna stvar u svakoj normalnoj državi .

DU
Deleted user
17:14 28.11.2019.

Odmah daj ostavku.Kad je netko nešto pita ona kaže to je pitanje za premijera.

Avatar Keep_calm
Keep_calm
17:29 28.11.2019.

Ministrice Divjak, pa i vi ste bili među onih 50 tisuća koji su prosvjedovali za reformu. A sad kad ste dobili priliku da ju provedete, kanili ste to učiniti preko leđa učitelja, a masno platiti samo vaše verbalne akrobate. Učitelji su trebali dobiti frišku figu, i još više posla, dok bi vi zbog tzv reforme trošili silne novce - na što? Prodavače magle. Odgovorni ste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije