Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antun Šramek (84) ko

Neću biti farizej, dobiveni novac ću radije dati unuci za školovanje

Antun Toni Šramek
Sergej Novosel/VLM
22.03.2012.
u 13:20

40.000 kuna 
i povelju Šramek će primiti na svečanoj sjednici Skupštine KC-KŽ županije

U njegovoj trećoj nominaciji prošle godine pobijedio ga je bivši šef HSS-a Josip Friščić, no ove nije imao (političkih) protukandidata pa je konačno dočekao nagradu Koprivničko-križevačke županije za životno djelo.

U uglednom društvu

Antun Toni Šramek, 84-godišnji umirovljeni prosvjetni radnik iz Svetog Ivana Žabna, kaže da ovom nagradom ulazi među eminentna imena u županiji, iako nije sto posto siguran pripada li uopće tom društvu. Skromno će da se ne može mjeriti s, primjerice, prof. dr. Dragutinom Feletarom, ali da kao i u sportu, uvijek ima onih malo boljih.

– To je veliko priznanje i čast, ne samo meni osobno, nego i svim prosvjetnim radnicima – istaknuo je Šramek, kojem će osim povelje na svečanoj sjednici Županijske skupštine, 13. travnja u Koprivnici, pripasti i novčana nagrada u iznosu od 40.000 kuna.

– Neću biti farizej poput svog poznanika Friščića i novac darovati u humanitarne svrhe, nego ću ga dati za školovanje svoje unuke – otkrio je ovaj osebujni učitelj, kojeg je za uglednu nagradu predložila Zajednica KUD-ova KC-KŽ županije na poticaj njegova mjesnog KUD-a Tomislav.

Ne miruje ni u starosti

Osim što je cijeli radni vijek proveo u prosvjeti i bavio se mnogim projektima zaslužnim za razvoj svoga kraja, Šramek je nadaleko poznat i kao autor 15-ak djela o etnografiji, povijesti i arheologiji. Iako u poznim godinama, nipošto ne posustaje pa je tako nedavno objavio i novu knjigu, Djedove priče, koja se bavi etnologijom i poviješću, a koketira, kaže, s književnošću.

– Ne mirujem jer kad stanem, onda i mi kao država zaostajemo za drugima.

 

Komentara 2

AB
abendblatt
20:18 22.03.2012.

Ne shvacam , Shrameka, zasto bi netko bio farizej ako se odrekne novca u dobrovolje humanitarne svrhe, a da onaj koji ga zadrzi za sebe nije egoist?.

V6
vlado_68
02:16 09.12.2015.

moje iskreno saucesce njegovoj obitelji,bio mi je nastavnik i susjed,vrijedan covijek,nastavnik i istrazivac....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije