Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična ideja

Nećete vjerovati što ovaj čovjek drži u rukama

kugla od kose
Foto: Reddit
14.05.2014.
u 12:10

Kaže da želi napraviti toliko veliku kuglu da neće moći proći kroz ulazna vrata

Mnogi imaju neki svoj hobi kojim se zabavljaju i krate dane, no ponekad su ljudi toliko kreativni da se zapitate kako nekome može takvo nešto pasti na pamet?

Mogli bismo se to upitati i u ovom slučaju. Korisnik Reddita postavio je na tu društvenu mrežu fotografiju svog djeda koji je pronašao svoju zanimaciju. Na fotografiji čovjek drži lopticu, no zanimljivo je od čega je ona napravljena.

– I tako, moj djed reže svoju kosu. Prije nekoliko mjeseci počeo ju je valjati u loptu. Kaže da želi napraviti toliko veliku kuglu da neće moći proći kroz ulazna vrata.

Uskoro su krenuli komentari drugih članova Reddita. Jedan od njih odradio je računicu hoće li djedici s fotografije to zaista poći za rukom. Evo što je izračunao:

– Pretpostavimo da je ova lopta u sadašnjoj veličini nastajala tri mjeseca i otprilike je promjera 10-ak centimetara, ako usporedimo s dužinom prstiju čovjeka koji je drži. Dakle, obujam iznosi oko 33 prostorna centimetra. Recimo da čovjeku kosa u mjesec dana naraste toliko da dobije oko 11 prostornih centimetara. Prosječna širina vrata je oko 100 cm. Recimo da je njegov cilj baš ta širina. Lopta bi, dakle, trebala imati 24.429 prostornih centimetara, a prema ovoj matematici za to bi mu trebalo 2220 mjeseci ili 185 godina ako koristi samo svoju kosu. S obzirom na to da je Vaš djed sada u svojim 70-im godinama, on bi morao doživjeti 260 godina, odnosno živjeti do 2199. godine da bi ostvario svoj cilj i to pod uvjetom da se brzina i količina rasta kose ovog čovjeka ne mijenja.

>>Beskućnik vs. biznismen: Društveni eksperiment koji će vas rastužiti

Komentara 3

NL
nlihtar
13:06 14.05.2014.

Matematika ti je za nulu, već u startu si fulao za cca 15 puta jer ti je volumen kugle od 10 cm promjera, otprilike 524 cm3, pa i tvoja pretpostavka da kosa raste tvojih 11 cm3 mjesečno - već zaa tu kuglu mu je trebalo 524/11=48 mjeseci. Prema tome za kuglu promjera 1m (523599 cm3) bi mu trebalo ni manje ni više nego 47600 mjeseci ili ti 3967 godina! ;-)

Avatar commentator
commentator
14:21 14.05.2014.

Jako "zanimljiva vijest," (pogotovo drugi dio natopljen brojkama.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije