Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić

'Nećemo podržati poreznu reformu. Štiti bogate, a uzima siromašnima'

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.11.2018.
u 15:03

Najavio je i da će idući tjedan biti sjednica Predsjedništva SDP jer, pojasnio je, moraju izabrati svog predstavnika u partiji europskih socijalista

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je danas kako njegova stranka sutra neće na glasovanju podržati poreznu reformu jer se njome, drži, štiti bogate, a uzima siromašnima. Zato je Vladu pozvao da odustane od ovog prijedloga porezne reforme ili predloži amandmane kojima će popraviti svoj prijedlog.

- Uoči sutrašnjeg glasovanja o tzv. poreznoj reformi koja je prodavanje magle i čista obmana javnosti jer neće osigurati veće plaće svim građanima, mogu reći da je SDP neće podržati. Nećemo podržati nepravednu reformu kojom će plaća rasti Plenkoviću i najbogatijima, nećemo podržati udar na iznajmljivače ni dodatno bogaćenje poreznog lobija. Očito je glavni cilj ove reforme štititi bogate tako da se uzima siromašnima – ocijenio je Bernardić.

Umjesto, nastavio je, da se dvije milijarde kuna podjele vlasnicima trgovačkih lanaca, trebalo bi ih usmjeriti na rast plaća. Zato je Bernardić ponovno podsjetio na SDP-ov plan za povećanje plaća tako što bi neoporezivi osobni odbitak povećali s 3800 na 5000 kuna.

Upitan da komentira kako gleda na posljednje kritike ministra uprave Lovre Kuščevića na račun predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković, i to nakon što je ona problematizirala putovanje premijera i nekih ministara u Finsku s vladinim zrakoplovom, Bernardić je podsjetio da je baš HDZ birao Novaković.

- Vrlo brzo ćemo vidjeti radi li se o novim igricama od vladajućih, jer Nataša Novaković je izabrana od strane HDZ-a političkom trgovinom s HNS-om pa je Plenkovićevom voljom smijenjena njena prethodnica Dalija Orešković. Vidjet ćemo kako će Novaković presuditi kad je u pitanju slučaj Plenković i Marić u aferi Borg odnosno Hotmail – odgovorio je Bernardić.

Najavio je i da će idući tjedan biti sjednica Predsjedništva SDP jer, pojasnio je, moraju izabrati svog predstavnika u partiji europskih socijalista.

>> Pogledajte obračun Bojana Glavaševića i  Sunčane Glavak u Saboru


 

Komentara 8

AN
AnteKino
16:08 20.11.2018.

Tko tebe sta pita kljuse nećes podržat ni svoje u sdp u i prepustit stolac nekom pametnijem a ne hdz u , nitko i ne očekuje da ih ti podržiš

OV
Ovozemaljski
16:20 20.11.2018.

Prevedeno, ne treba pustiti novac privatnom sektoru koji ga i zarađuje, već ga treba oteti od ljudi koji rade da bi se povećale plaće onima koji ništa ne rade i žive na grbači poduzetništva! Jednog dana će zbog takvih izjava izbijati ratovi! Socijalisti moraju shvatiti da moraju početi živjeti od rada, ne od otimanja! Ako je i od Bernardića, previše je!

Avatar Mirko224
Mirko224
16:29 20.11.2018.

Iz koje je točno stranke ovaj ljubitelj šepavog smrada, i šugoslavije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije