Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očajna obitelj

Neće iz trošne kuće za koju je Grad izdao rješenje za rušenje

rušenje (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/6
24.07.2012.
u 15:31

Zlatimir Pavlović ne želi napustiti ruševinu za koju investitor Maričić kaže da nikad i nije bila njegova, nego je nositelj stanarskog prava bila supruga koja je i potpisala ugovor.

Već 17 dana Zlatimir Pavlović ne želi napustiti ruševinu bez WC-a, struje i vode u kojoj je donedavno živio sa suprugom i djecom u naselju Kolovare u Zadru jer, kako je rekao, nema kamo otići. A rješenje po kojemu je Grad Zadar odobrio rušenje kuće kako bi Veljko Maričić mogao dovršiti hotel koji je u susjedstvu počeo graditi još prije 24 godine smatra ništavnim.

– Nema se tu što objašnjavati, sve je čisto "kao suza“. Pavlovići su bili stanari u gradskom prostoru, ja sam Gradu Zadru kupio zamjenski stan od 58 četvornih metra u kojemu oni mogu živjeti , a ja dovršiti hotel – objašnjava Maričić koji od 1977. živi u Americi. Prema dokumentaciji koju nam je pokazao, on je bio vlasnik tri dijela kuće pokraj koje je počeo graditi budući hotel, a preostalih 48 kvadrata bilo je u vlasništvu Grada.

Nakon što je obavljena primopredaja i potpisani svi ugovori, Pavlovićeva supruga 7. srpnja s djecom se odselila u novi dom, bageri su počeli rušiti kuću, ali već dva tjedna posao se ne može privesti kraju jer Zlatimir Pavlović ne želi napustiti ruševinu za koju Maričić kaže da nikad i nije bila njegova, nego je nositelj stanarskog prava bila supruga koja je i potpisala ugovor. Danas je zbog ometanja posjeda bila pozvana i policija, ali Pavlovića tamo nisu zatekli.

– Dobili smo dojavu da jedan građanin ometa rušenje kuće, ali kad smo izašli na teren, nikoga nismo zatekli. Što se nas tiče, radovi se mogu nastaviti jer su svi papiri čisti i postoji rok do kojeg se kuća mora srušiti – rekao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske. Maričić vjeruje da će hotel, koji bi trebao imati šest apartmana i 24 sobe, otvoriti 2014. godine, a do tada bi na mjestu sadašnje ruševine trebao biti uređen rotor.

Komentara 10

Avatar emilsali
emilsali
17:58 24.07.2012.

Rušenje dečjih snova Najgori trenutak u životu svakog čoveka. Trenutak u kome ti se srce stegne, zastane ti knedla u grlu i oči počnu da se cakle od tuge. Trenutak shvatanja da Deda Mraz ne postoji, da je vaša mačkaa umrla a ne otišla da živi u mlinu. Trenutak kada uvidite da eurokrem ne prave vredne veverice u šumskoj fabrici, da škola i nije tako zabavna kao što ste mislili sa svojih šest godina. Trenutak u kome vam se najlepša zamišljanja iz detinjstva raspadaju pred očima dok vaše unutarnje biće vrišti pokušavajući da izađe u spoljni svet i podeli svoju tugu.

HU
hudyboy
18:05 24.07.2012.

Nema kamo sa ženom i djecom!? Dobili su zamjenski stan i žena s djecom je u njemu, pa tko je lud ovdje? Da li itko čita uopće ove bljezgarije prije nego se objave, pa ovo nema veze s vezom. Dokk drugi stvarno imaju stambene probleme i još tisuće drugih vi ovdje solite sa likom koji bi po svim pravilima treba dobiti prijavu i tužbu za ometanje gradnje. Rušite s njim unutra.....

MD
Mladi delikvent
17:56 24.07.2012.

Ako je dobio zamjenski stan (u koji mu se već preselila žena) što se ovaj frajer pravi grbav? Niti je nekretnina (ruševina) njegova, niti se smije požaliti na tretiranje pošto je već kompenziran. Stvarno ima imbecila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije