Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marić o razgovorima s adrisom

'Odgovorno se ponašam i to ću raditi do zadnjeg dana: a kad će i što će biti, to ćemo vidjeti'

Zagreb: Ministar Marić održao predavanje na Visokom učilištu Effectus
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
1/6
13.11.2018.
u 13:33

Marić je na Effectusu, studiju financija i prava, studentima održao predavanje o poreznoj reformi.

Ne znam zaista otkuda ta vijest, tko i zašto ju je plasirao. Ministar sam u Vladi i ostajem do daljnjeg. U ovom trenutku sam isključivo fokusiran na porezne zakone, proračun i rebalans i o ničem i ni sa kim ne razgovaram - prokomentirao je ministar financija Zdravko Marić jučer opovrgnutu vijest da odlazi u Adris.

Na pitanje znači li to da nikad prije nije vodio razgovore s menadžmentom Adrisa, Marić je odvratio da razgovara na dnevnoj bazi s različitim poduzetnicima i poslodavcima u Republici Hrvatskoj, ali ne o temama na koje novinari u ovom trenutku misle, kad ga to pitaju, nego mu je to, između ostalog, obveza i s obzirom na porezni sustav i javne financije - da ima aktivnu komunikaciju sa svim poduzetnicima, između ostalog i s HUP-om i HGK.

Zagreb: Ministar Marić održao predavanje na Visokom učilištu Effectus
1/6

Na inzistiranje da razjasni razliku između konstrukcije da ostaje ministar "do daljnjega", što ne podrazumijeva ostanak do kraja mandata, Marić je rekao:

- Nikad nisam niti govorio drukčije. Od prvog dana otkad sam ministar financija znam što mi je činiti i odgovorno se ponašam i to ću raditi i do zadnjeg dana. A kad će i što će biti, to ćemo vidjeti.

Za Večernjak je odgovorio i misli li da je Adris poželjan poslodavac.

- Mislim da ne bih smio komentirati bilo koga od poduzetnika, pogotovo konkretne primjere. Kao i svi poslodavci u Hrvatskoj koji posluju dobro, koji su na neki način zdravi poslodavci s perspektivom, sigurno su pozitivno ocijenjeni i od mene kao ministra financija, ali i od svakog građanina.

Marić je na Effectusu, studiju financija i prava, studentima održao predavanje o poreznoj reformi.

Pogledajte i video s predstavljanja knjige Martine Dalić:

Ključne riječi

Komentara 25

DI
dirižabl
16:03 13.11.2018.

Najbolji ministar, naravno da nema što raditi u anemičnoj močvari

BM
branko.mihalic1
18:44 13.11.2018.

raditi Ce dok sve ne uniste do temelja

RI
rightside
15:05 13.11.2018.

ma maric zna svoj posao,no ako se u skoroj buducnosti potvdi ta vijest,,nebi se cudio, jer adris ima croatia osiguranje i uljanik izmedu ostalog,,pametnom dosta,,))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije