Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miroslav Škoro:

'Ne trebaju nam odgode niti dodatni krediti, vrijeme je da država vrati dio novca'

Miroslav Škoro
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
26.03.2020.
u 10:17

Ne plaćamo mi te poreze, prireze, trošarine i ostale daće da bi vladajuća oligarhija zapošljavala "svoje kadrove" i osiguravala sebi i njima velike plaće, nego da bi, dobro gospodareći povjerenim joj novcem, gradila infrastrukturne i zdravstvene, školske, javne i ine objekte, smatra Škoro

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro osvrnuo se na stanje u državi zbog pandemije koronavirusa i zagrebačkog potresa.

Škoro je na Facebooku napisao kako u ovom trenutku nije  ni ljudski ni politički mudro prigovarati i kritizirati, ali da si ne može pomoći.

– Ruku na srce, niti pojavu koronavirusa, niti potres nije mogao nitko, pa ni političari, predvidjeti. To su ti "crni labudovi" koje ne uzimamo u kalkulaciju kod planiranja, ali dogode se. Zato plaćamo velike poreze i prireze, možda najveće u ovom dijelu svijeta. Baš zbog ovakvih situacija i baš zato, kao građani imamo pravo očekivati pomoć od onih koji gospodare tako prikupljenim novcem u raznim općinskim, gradskim, županijskim i državnim proračunima. Ne plaćamo mi te poreze, prireze, trošarine i ostale daće da bi vladajuća oligarhija zapošljavala "svoje kadrove" i osiguravala sebi i njima velike plaće, nego da bi, dobro gospodareći povjerenim joj novcem, gradila infrastrukturne i zdravstvene, školske, javne i ine objekte. Plaćamo zato da u svakom trenutku naši vrli političari, bez obzira na to tko je trenutno na vlasti, budu spremni dio tog novca vratiti građanima kada je građanima pomoć potrebna. Pa, evo, dame i gospodo, sada je potrebna. Vrijeme je da država vrati dio novca – napisao je Škoro.

Smatra kako građanima ne trebaju odgode niti dodatni krediti, ni 'mizernih pet posto od iznosa za popravak potresom oštećenog objekta i ne trebaju nam vaše jednomjesečne plaće'.

– Treba nam sposobno vodstvo koje će spasiti ionako posrnulo gospodarstvo, pomoći potresom pogođene građane i opće stanje nacije. To se od vas vladajućih očekuje. Ne da otvorite dva humanitarna računa za pomoć na koje ćemo opet mi uplaćivati vama, nego da otvorite sve državne račune na kojima je naš novac, pa da vi s tih računa počnete plaćati i vraćati nama. Prihvatit ćemo sve sugestije struke, ali nemojte koristiti ovu situaciju da biste skupljali političke bodove i ukidali demokraciju. Nemojte nam prijetiti i nemojte vikati na nas bez obzira na to koju dužnost obnašate i na odore nakićene imenima, prezimenima i funkcijama. Nemojte se nametati kao spasitelji jer, da znate svoj posao, vi, kao i oni koji su vladali prije vas, ne bismo sad bili bez znanstvenika koji rade na cjepivu, bez pogona koji mogu proizvoditi zaštitnu opremu i sve što treba jednoj suverenoj državi čiji uhljebi doslovce požderu stotinu milijardi kuna godišnje. Ne bismo bili osuđeni na uvoz svega i svačega i milostinju od EU birokracije – piše Škoro.

– Da ste na vrijeme vodili računa o statici zgrada, a ne investirali u svoje plaće i kojekakve gluposti, ne bi nam se sad rušila kulturna baština, zgrade i objekti u vlasništvu države, pa i ta zgrada Sabora iz koje bi trebalo upravljati, a ne vladati zemljom. No, vi to ne znate. Vi to ne razumijete. Vi se ne možete ugledati na Švedsku. Ne, vi ćete se ugledati na Sjevernu Koreju. Vi želite izvanredno stanje i nadzor mobitela – kaže Škoro.

VIDEO Škoro: Pred nama je politička utakmica

Ključne riječi

Komentara 3

KL
Klarica
12:04 26.03.2020.

Vrijeme je da oni kojima su isplaćene ne pripadajuće otpremnine izvrše povrat istih.

KR
kronika20
11:55 26.03.2020.

Skoro a kada ćeš ti vratiti novac državi koji nisi platio u državnu blagajunu, ali si zato ubirao gdje si stigao. Nadajmo se da će i tebe posjetiti porezna inspekcija.

Avatar southman
southman
10:28 26.03.2020.

Facebook političar se javio iz podruma svoje vinarije !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije