Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR KAJIN:

'Ne treba ukinuti svih 20 županija, ali treba dvije trećine'

Damir Kajin
Patrik Macek/PIXSELL
12.08.2014.
u 14:30

Ako se Hrvatska vojska nakon Oluje sa 75 tisuća mogla svesti na 20 tisuća profesionalnih vojnika, onda to može i lokalna samouprava, poručio je Kajin

- S ovolikim brojem jedinica lokalne samouprave, Hrvatska će skoro doživjeti bankrot i financijski krah - komentirao je Damir Kajin, saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata prijedlog Europske unije o ukidanju županija. Predlaže smanjenje broja općina i gradova za dvije trećine, uvjeren da jedino tako Hrvatska može izaći iz financijskih problema.    

- Ne treba ukinuti svih 20 županija, ali treba dvije trećine, vratiti se na ustroj iz 90-ih. Ako se Hrvatska vojska nakon Oluje sa 75 tisuća mogla svesti na 20 tisuća profesionalnih vojnika, onda to može i lokalna samouprava – zaključio je Kajin dodavši kako je u ovoj godini broj zaposlenika u državnom sektoru porastao za 16 posto, dok je broj zaposlenih na državnoj razini pao na deset posto.  

 - Samo u Istri je zaposleno 40 novih ljudi koje znamo poimence. Ili ćemo se reformirati ili ćemo bankrotirati – zaključio je Kajin ustvrdivši kako Kukuriku koalicija nije provela nužne reforme, a Istarsku županiju izdvojio je kao najskuplju jedinicu lokalne samouprave. Troši se na agencije, ustanove, institucije, rekao je Kajin, a za primjer izdvojio  Zakladu za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, gdje je, kazao je, župan Flego za šeficu izabrao stranačku dužnosnicu. Tvrdi kako DORH ne istražuje samo projekt polo igrališta u Motovunu, već i golf igralište Brkač.

>> Kajin: Njemački investitor sustavno je reketiran

>> Kajin Sabor IDS-a u Pazinu nazvao balom vampira

Komentara 21

Avatar evgenij
evgenij
17:06 12.08.2014.

Treba ukinuti Istarsku zupaniju!!!

AG
Agramer198
16:33 12.08.2014.

Tak je, ukinuti Istarsku županiju pod odmah!

L0
luena 01
15:51 12.08.2014.

I ja predklazem ,smanjiti broj ministarstava i ministara,saborskih zastupnika,udruga,stranaka,i broj politicara samim time i njihovih uhljeba koje su pozaposljavali gdje god su stigli.... ... Hrvatska ce jos vise ustediti da se rijesi ovakvih kao Kajin koji puse na svaki i u svaki rog....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije