Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašavanje itas-prvomajske
Povratak na članak

‘Ne tražimo novac poreznih obveznika, nego pomoć u banci’

To nije spašavanje privatne tvrtke, nego radnih mjesta, od kojih država ima korist, kaže direktor tvornice čiji su vlasnici radnici

Komentari 29

BE
Beskucnik
06:51 13.02.2020.

Stavite kuće na hipoteke ako ste vlasnici , zasto sam ja to morao da bih podigao firmu a vama je tesko ?? Dosta vise socijalizma preko tudih leda ,smanjite si place ,koliko ste patenata izbacili u zadnjih 10 godina ,kolikoo sekrrtarica imate ,zasto su neki propadali bez spasa a u Rijeci i Varazdinu se uvijek drzava pojavi kao spasitelj ,ili nismo svi jednaki

VL
SH
Sharky
06:49 13.02.2020.

Novinaru malo se raspitaj prije nego pišeš članak. Varga je glavni krivac za situaciju. Vargina plaća=20 000 kn, radnička 4200 (u 3 rate godinama). Varga je zbog ne slganja sa šefom termičke obrade istu zatvorio da samo da bi tom šefu mogao otkaz dati. Sad voze u ZG, SLO, BJ pozicije na termičku (na tone), a nekad su samo od usluga rađenja iste zarađivali solidne novce. slična stvar je bila i sa električarima/serviserima. Švabo se nudio da ih kupi, poveća i modernizira proizvodnju,zaposli još ljudi, poveća plaće, osigura proizvodnju ali Varga je švabi odgovorio "Bog mater ja se za to nisam borio". I laž je da radnici kolege cijene Vargu. Službeni pozdrav u ITAS-u je "Bog mater i Vargi" (naravno kad on to ne čuje jer vlada diktatura i špijuniranje).

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
07:40 13.02.2020.

ne razumijem, nisu li me mediji uvjeravali kako je takav način upravljanja i vlasništva puno bolji od mrskih vlasnika koji hoće zaraditi. Kako to sad?

VL
Avatar Drol
Drol
08:24 13.02.2020.

Tako to bude kad sindikalist vodi firmu.

VL
Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
06:58 13.02.2020.

Obično su krivi tajkuni, menadžeri, direktori, tko je sada kriv?

VL
ED
edgar2
08:10 13.02.2020.

Problem ove firme je puno veći od ovih spominjanih 900 000 HRK...

VL
Avatar fidelio
fidelio
08:46 13.02.2020.

Ako firma posluje dobro i ima promet i klijente, nema poslovne banke koja joj neće izaći u susret s kreditom. Kasno je tražiti kredit u trenutku kad ti netko blokira račun. Imaš vremena, vjerovnik te upozorava i trebaš se dogovoriti. Ali ovaj se nije dogovarao izgleda. Nego kad otpadne onda štrajk glađu jer ne znam voditi firmu :)

VL
Avatar Ozujsko69
Ozujsko69
09:03 13.02.2020.

Ha ha pa onda će i Hajduk tražit pomoć i kpd njih je radničko samoupravljanje

VL
ZE
zec85
08:24 13.02.2020.

Novinaru dođi k sebi Varga sa svojima je opljačkao firmu i uveo strahovladu a nikakvo radničko suvlasnistvo ne postoji. Svi koji su htjeli spriječiti pljačku su dobili otkaze...shvati to konačno

VL
Avatar kozorog
kozorog
10:40 13.02.2020.

900.000 kuna duga riješe radnici sa bankom u jednom danu, ako je to problem! svi su suvlasnici itas-a, i nema problema da založe svoje kuće za sitan kredit, kojeg kako kažu ne bi imali problem servisirati. ali, jedno veliko ali je tu. brezovca su otjerali kad je prodao dio zemljišta za lidl, preko čijeg parkirališta sad izlaze na cestu. mada imaju 'svoju' cestu, oni su taj čin, prodaju lidlu gledali kao kraj firme. plus da imaju i treći izlaz na cestu. al ovaj im je bila točka oko koje su se 'digli' na gazdu. i onda krenuli sa štrajkom, poduzeće nije moglo raditi niti servisirati ugovore, nijemac raskinuo ugovor i ostali bez prihoda, i tek tada, ne prije, je krenula rapsodija. čitajte, imate na netu sve o tom slučaju, nemojte biti lijeni, lokalni list, varaždinske vijesti, imaju i arhivu. nek varga pojasni zašto su prije koju godinu zaposlili 40-ak radnika bez suradnje sa zavodom za zapošljavanje, mogli su koristiti pogodnosti za novozaposlene, ali nisu, zašto, nek varga veli, on o svemu odlučuje. glumi neku sirotinju, oblači se u plavu radničku kutu kao da je u kini, a s druge strane... nek vam njegovi susjedi pričaju. problem itasa je ipak malo veći, nije ga komunalac u tako malom gradu blokirao bez nekog jačeg razloga, taj dug se vuče još iz 2012.-e, i očito su morali baciti sidro kako im dugovanje ne bi otišlo u zastaru, a pola milijuna kuna neplaćenih se teško pojasni revizorima kad dođu u kontrolu, nisu poduzeli sve što su mogli da se dug naplati...

VL
DU
Deleted user
15:25 13.02.2020.

Tpican primjer privatizacije u HR. Direktor drustvene tvrtke otvori privatnu firmu i sve transakcije radi preko vlastite tvrtke dok drustvena ne propadne. Sve u skladi s zakanom.

VL
ZE
zec85
09:49 13.02.2020.

da to je bila sustavna pljačka i bogaćenje Varge i njegovih a propaganda za van je bila da vlasnici imaju udio u firmi....svakog koji je htio spriječiti da se firma ne opljačka je proganjao i dao otkaze..da ne govorim koliko je izvukao novaca iz firme preko trećih računa..momentalnu USKOK u tu firmu i hapšenje gamadi

VL
DU
Deleted user
07:31 13.02.2020.

Tu je problem dati 900 kila kredita da bi preživilo 160 obitelji, a nije problem isto tolko dati nekom nosiću za treći stan i to još pola otplačuju ti isti radnici.

VL
NA
najposebniji
07:20 13.02.2020.

Što nisi uzeo braniteljski kredit pa ga kao oni ne vratio?

VL
Avatar petarikverc
petarikverc
07:59 13.02.2020.

Iz komentara je razvidno da je kapitalizam hrvatskog tipa u potpunosti zaslužen! Zato gospodo radnici koji pljujete po ovoj tvrtki - sretan vam put za Irsku ... danas ili sutra.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.