Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đapić o slučaju Uljanik

'Ne smije se stati samo na potencijalnim izvršiteljima'

Anto Đapić
Miranda Cikotic/PIXSELL
27.03.2019.
u 13:52

Mi upozoravamo vladu da ni u kojem slučaju akcija kojoj svjedočimo ne smije biti alibi za nekritičko preuzimanje financijske odgovornosti za Uljanik, jer na taj način bi se usprkos kažnjavanja kriminalaca, posljedice njihovoga nedjela legalizirale, rekao je Đapić

Baš zbog razmjera toga nereda i po svim indicijama organizirane pljačke, koja je morala biti sustavno organizirana u okviru velikoga broja sudionika i koja je po svemu trajala nekoliko godina, držimo obaveznim upozoriti državne institucije i hrvatsku državu u cjelini, da se operacija rasvjetljavanja svega oko Uljanika nikako ne bi smjela zadržati samo na neposrednim potencijalnim izvršiteljima, jer nitko se razuman ne bi usudio ulaziti u taj kriminalni krug bez dogovorene i očekivane snažne zaštite upravo iz državnih i političkih struktura - poručio je Anto Đapić, čelnik stranke DESNO, koja pozdravlja akciju PNUSKOK-a i DORH-a.

Iznimno je bitno, dodao je, rasvijetliti odgovornost lokalne, regionalne i državne političke strukture, nositelja funkcija i odgovornosti.

- Držimo to zbog prevencije nekih sličnih namjera važnijim čak i od kažnjavanja neposrednih izvršitelja.
Mi upozoravamo vladu da ni u kojem slučaju akcija kojoj svjedočimo ne smije biti alibi za nekritičko preuzimanje financijske odgovornosti za Uljanik, jer na taj način bi se usprkos kažnjavanja kriminalaca, posljedice njihovoga nedjela legalizirale. Podržavamo i pozdravljamo reakciju države, ali inzistiramo na naših 10 sveobuhvatnih zahtjeva i pozivamo sve političke i društvene institucije da podupru te zahtjeve kao svoje - zaključio je.

Video: Osumnjičeni u akciji Uljanik na ispitivanju

Ključne riječi

Komentara 3

ZL
zlatko01
16:42 27.03.2019.

kad uhvate ono govno debelo iz Rijeke ... eto nobila...a on je i ovako tu jugoslovenski javni tuzitelj u hr odvjetnik pa da se ispovracas na sve...

OK
okolo
17:08 27.03.2019.

drag mi ante...al bRte, jel može malo bruna, zekić, nešto o mostu da nije negativno...ako moRe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije