Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOCIJALNE RADNICE:

'Ne smatramo se krivima za smrt bebe i zapuštanje još troje djece'

Sanja Turčinović
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
06.06.2014.
u 08:37

Zbog njihovih propusta djeca su, tvrde tužitelji, snosila užasne posljedice. Njihov otac već je osuđen na 61 mjesec zatvora

Ne smatramo se krivima, složno su se izjasnile socijalne radnice iz Slavonskog Broda jučer pred sucem Općinskog suda u Osijeku. Javnost je potom isključena sa suđenja Sanji Turčinović, bivšoj ravnateljici Centra za socijalnu skrb, i njezinim kolegicama Ružici Galisti, Anki Bogdanović i Blaženki Grgić, i to na prijedlog branitelja prvooptužene kako bi se zaštitio identitet maloljetnika o kojima će se govoriti.

Njih se tereti zbog propusta i slabe koordinacije na poslu s drastičnim posljedicama: dvoipolgodišnja djevojčica bila je neuhranjena, s nizom ozljeda na tijelu, dok joj je sestrica bila higijenski zapuštena, a polubrat i polusestra beba nisu bili cijepljeni. Beba je u prosincu 2012. godine preminula. Zbog smrti svoje tromjesečne kćeri te zapuštanja i zanemarivanja dvoipolgodišnje djevojčice otac S. D. (33) lani je nepravomoćno osuđen na pet godina i mjesec dana zatvora.

Ravnateljica, kako se navodi u optužnici, nije pratila rad zaposlenica niti je pravilno organizirala posao pa nisu poduzete ni primjerene mjere, dok je socijalna radnica Ružica Galista znala, tereti se, da se s te adrese ori galama i odjekuje dječji plač. Iako je znala za dojavu da je u siječnju 2012. godine žena S. H. (28) napustila svojeg partnera S. D. te usred noći ostavila djevojčice same u stanu, ništa nije učinila ni Anka Bogdanović.

>> Govorili smo da djecu treba vratiti ujaku, da žive bez struje i vode

>> Znale su da djevojčice žive u paklu, ali nisu ništa poduzele

Komentara 1

JA
james49
10:28 06.06.2014.

Trebale bi se osjećati krivima već i zbog toga što su premalo uradile a primile za to plaču.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije