Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Marić:

'Ne samo da moramo razmišljati o novčanim nagradama, nego to i učiniti'

Plenković i Marić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
02.04.2020.
u 23:44

Vojska, vatrogasci, policija i zdravstveni djelatnici mogli bi biti nagrađeni zbog povećanog opsega posla uzrokovanog koronavirusom

Ministar financija Zdravko Marić u RTL Direktu govorio je o mjerama koje je Vlada donijela za spas gospodarstva.

– Neće ih biti lako priskrbiti, ali moramo imati plan jer ušli smo u krizu koja je nepojmljiva. Ipak, puno smo spremniji nego sa zadnjom krizom. No, neće biti lako jer kad se uključe svi rashodi, javne službe, funkcioniranje države i ove mjere, riječ je o 42 i 45 milijardi kuna kroz sljedeća tri mjeseca, a tome treba pridodati dvadesetak milijardi dospijeća prijašnjih dugova. Prvi fokus je domaće tržište, protekla tri dana potpisao sam šest ugovora s komercijalnim bankama u iznosu od šest milijardi kuna, nakon što je HNB spustio obveznu rezervu. To je modus ili put kojim ćemo ići u sljedećoj fazi. Ali i neke druge stvari, HNB će poduzimati strukturne operacije, kao otkup državnih obveznica – rekao je Marić.

Otkrio je i koliko je pala potrošnja u zadnja dva tjedna.

– Zadnjih oko 12 dana, otkako su strože mjere na snazi, bilježimo pad iznosa fiskaliziranih računa za oko 40 ili više posto. Maloprodaja nije toliko pogođena, ali to nije samo hrana. Imamo puno neprehrambenih artikala i naša ideja je, zdravlje na prvom mjestu. Epidemiologa i struke se moramo držati i slušati ih, ali moramo učiniti što god možemo kako bi gospodarske aktivnosti ipak trajale. To moramo držati kako god znamo i svi koji možemo, moram dati doprinos za gospodarske aktivnosti i njihovo trajanje – rekao je.

Na pitanje hoće li vojska, vatrogasci, policija i zdravstveni djelatnici dobiti novčane nagrade zbog posla koji rade, odgovorio je:

– Ne samo da moramo razmišljati o tome nego to i učiniti.

VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija

Ključne riječi

Komentara 2

KR
Krotila2
07:05 03.04.2020.

Pokrenuti domaču proizvodnju !

DE
densokubura
07:57 03.04.2020.

mislim da će nagrade doktorima i slične populističke stvari raditi prije izbora, povećajte im plaće trajne a ne nagrade i to odmah a ne prije izbora ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije