Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija upozorava

Oprez! Ne šaljite svoje fotografije golišavoj ženi koja se javlja muškarcima preko društvenih mreža

društvene mreže, golišava žena
Foto: Thinkstock
1/2
07.03.2017.
u 15:31

PU istarska je izvijestila kako su u posljednja dva dana zaprimili prijave dvojice muškaraca od kojih je nepoznata žena pokušalai iznuditi novac u zamjenu da ne objave njihove kompromitirajuće fotografije i snimke

Istarska policija upozorila je građane da pripaze s kim i kako komuniciraju na društvenim mrežama nakon što su zaprimili prijave dvojice muškaraca koji su postali žrtve prijevare golišave žene koja je od njih željela iznuditi novac.

Naime, PU istarska je izvijestila kako su u posljednja dva dana zaprimili prijave dvojice muškaraca, od kojih su nepoznati počinitelji pokušali iznuditi novac u zamjenu da ne objave njihove kompromitirajuće fotografije i snimke.

Obojica muškaraca su početkom ožujka od nepoznate ženske osobe putem aplikacije za komunikaciju na društvenoj mreži, zaprimili dolazni video poziv. Žena je bila potpuno gola te je nakon kraće komunikacije s muškarcima, došla do njihovih privatnih fotografija i video snimaka. Ona im je potom zaprijetila da će objaviti navedene kompromitirajuće materijale ako joj se ne isplati određena količina novca. Oštećeni su joj odbili dati novac, nakon čega je žena na profilu jednog od muškarca na društvenoj mreži objavila njegovu snimku.

Policija je zbog toga apelira na građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama pogotovo kada komuniciraju s nepoznatim osobama.

– Ukoliko vas osoba potiče na slanje intimnih fotografija ili seksualno eksplicitno ponašanje, vodite računa o tome da može iskoristiti vaše povjerenje jer ne znate tko se nalazi s druge strane nepoznatog profila. Slanje fotografija nagog tijela ili razodijevanje pred web kamerom nikada nije dobra ideja, bez obzira koliko povjerenja imate u osobu s kojom komunicirate. Naime, kada nešto pošaljete, potpuno gubite kontrolu nad poslanim. Čak i kada obrišete objavljenu fotografiju ili snimku ili kada ju obriše onaj tko ju je objavio, ne možete znati da li je taj materijal u međuvremenu možda netko drugi pohranio. Ukoliko osoba kojoj ste poslali intimne fotografije ili snimke ili koja vas je navela na seksualno eksplicitno ponašanje pa snimila, prijeti da će objaviti kompromitirajući materijal, prijavite to policiji na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Ne brišite sadržaj komunikacije s počiniteljem kako bi policijski službenici lakše utvrdili identitet osobe koja vam prijeti i traži od vas da nešto učinite na svoju ili tuđu štetu – upozoravaju iz PU istarske. 

>> Učiteljica slala golišave fotografije učenicima pa dobila tri godine zatvora

Komentara 4

PR
prarvat
15:58 07.03.2017.

dobro, nećemo

ST
Startrack
00:29 08.03.2017.

Nemogu vjerovat da jos ima bdla koji padaju na ovu foru.

Avatar Ada
Ada
18:36 08.03.2017.

I takve bi, valjda, trebalo žaliti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije