Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI NAČIN ŽIVOTA

Ne rukujte se i ne grlite, stariji od 75, ne izlazite

Koronavirus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
04.03.2020.
u 20:28

Svim Talijanima preporučuje se da bar 30 dana izbjegavaju stisak ruke i grljenje u pozdravima...

Uvodi se novi način života u cijeloj Italiji. Vlada premijera Giuseppea Contea usvojila je jučer nove mjere protiv koronavirusa.

Zatvaraju se sve obrazovne institucije do sredine ožujka. Povećanjem državnog deficita izdvojit će se 3,6 milijardi eura za pomoć tvrtkama, posebno izvoznicima. Svim Talijanima preporučuje se da bar 30 dana izbjegavaju stisak ruke i grljenje u pozdravima, starijima od 75 godina da ne izlaze iz kuća…

Zaustavljeni su kongresi, manifestacije, nogometne utakmice će se moći igrati samo pred praznim stadionima.

U bolnicama će se za 50 posto povećati mjesta u sobama intenzivne njege. Otkazani su turistički dolasci sve do ljeta, a aviokompanije otkazuju letove za Italiju.

Venecija je prazna, pa u kafićima na Trgu sv. Marka, gdje kava stoji 20 eura, sada dijele besplatni aperitiv, spritz, ali nemaju kome.

VIDEO Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite o koronavirusu

Tema: koronavirus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije