Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Brodu počelo suđenje Miji Konjetiću

Ne osjeća se krivim za dvostruko ubojstvo koje je priznao policiji

konjetić
Ivica Galović/VLM
08.10.2009.
u 15:24

Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da se kod Konjetića radi o poremećaju osobnosti narcističkog tipa.

Ne osjećam se krivim – izjavio je hladnokrvno Mijo Konjetić (45) iz Sibinja, optužen za dvostruko ubojstvo, na početku suđenja Vijeću Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Zapalio suprugu i punicu
Optužnica ga tereti da je 1. veljače 2009. oko 18 sati u kući svoje punice Ruže Ledić (78) u brodskom naselju Bjeliš nakon prepirke nožem u trbuh ubo svoju suprugu Ružicu Konjetić (39), polio je benzinom koji je donio sa sobom u boci i zapalio kuću u kojoj su izgorjele obje žene, a potom pobjegao automobilom prema središtu Broda. Tijekom vožnje odlučio je otići na policiju, gdje je prijavio da gori puničina kuća, a kasnije je u istrazi priznao da je podmetnuo požar.

Na glavnom ročištu Konjetić nije imao ništa dodati svom ranijem iskazu, u kojem je za razlog svog čina naveo nagomilane probleme i razilaženja sa suprugom Ružicom, koja sa njim i dvojicom sinova više nije živjela u zajedničkom kućanstvu. Svjedokinja Edina Kopljar je rekla da joj je Ruža Ledić pričala o razmiricama između kćerke i zeta Mije i da se boji kako će sve završiti.

Znao je što radi
Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da se kod Konjetića radi o poremećaju osobnosti narcističkog tipa.

– Tijekom kaznenog djela optuženik je imao duševne smetnje i bio smanjeno ubrojiv srednjeg stupnja, ali je u psihološkom smislu mogao upravljati svojim postupcima – kazao je vještak Aleksandar Hajt. Suđenje će se nastaviti iznošenjem novih dokaza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije