Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Batinić (HNS):

'Ne odstupamo ni milimetar od našeg zahtjeva da se povećaju plaće prosvjetara'

Milorad Batinić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.10.2019.
u 15:18

Premijer tvrdi kako vidi razloge za štrajk učitelja i nastavnika, no HNS-ovac mu poručuje kako bi on osobno trebao više razgovarati s njima, a ne slati im svoje izaslanike

Ne odstupamo ni milimetra od našeg zahtjeva da se povećaju plaće učitelja i nastavnika, koji smatramo više nego opravdanim i o njemu govorimo od početke realizacije obrazovne reforme, poručio je danas HNS-ov Milorad Batinić nakon što je jučer čelnik njegove stranke Ivan Vrdoljak najavio da neće podržati proračun ako HDZ ne pristane na ovaj njihov zahtjev.

- Ne radi se o ultimatumu, to ću ponavljati uvijek. U strategiji obrazovanja piše, a vjerujem da je predsjednik Vlade upoznat s time, da treba povećati ne samo standard nego i da treba poboljšati uvjete rada učitelja. Naš zahtjev za koeficijentima je dio strategije i obrazovne reforme i o tome komuniciramo od svibnja - rekao je Batinić.

- Puno je bilo teže donijeti odluku da uđemo u ovu koaliciju, nego iz nje izaći – odgovara Batinić na pitanje može li si HNS priuštiti izlazak iz vladajuće koalicije.

Premijer tvrdi kako vidi razloge za štrajk učitelja i nastavnika, no HNS-ovac mu poručuje kako bi on osobno trebao više razgovarati s njima, a ne slati im svoje izaslanike. Podsjeća da HNS traži izjednačavanje koeficijenata učitelja s ostalima u tome rangu.

- Tu se ne govori samo o povećanju od četiri posto. Ovisno je što, to je stvar sindikata. Mi tražimo povećanje koeficijenta koji je vezan za kvalitetnu provedbu obrazovne reforme. U proračunu postoji novac za naše zahtjeve, kao što je postojao za mnoge druge stvari koje nisu toliko prioritetne. Obrazovna je reforma provedena europskim novcem. Ako sada nećemo stimulirati učitelje i nastavnike, omogućiti im provedbu kvalitetne kurikularne reforme, bojim se da ćemo padati na ljestvici konkurentnosti – kaže Batinić.

Kritike Milana Bandića na račun ministrice Divjak teško mu je komentirati, jer kaže, on se čak ni ne potrudi kad govori o nečemu, da sazna odakle se nešto financiralo.

- Ponovit ću da se obrazovna reforma financirala europskim novcem i da hrvatske građane nije koštala ni lipe. Mislim da bi Bandiću bolje da se informira pa možda ne bi izlazio takvim impresijama – kaže. Osvrnuo se i na tvrdnju zagrebačkog gradonačelnika da će HNS posljednji izaći iz koalicije, jer im se "sviđaju foteljice".

- Malo je kontradiktorno da Bandić govori o foteljicama. To može prodavati nekom drugom. Mi smo bili jučer jasni, potez je na premijeru Plenkoviću - kazao je.

VIDEO Prosvjed učitelja i profesora:

Komentara 8

IV
IvoDivo
15:55 10.10.2019.

Prosvjetari su jedina slamka spasa HNS-a da opstane na površini. No najbolja pomoć bi im bila da što prije potonu, zašto produžavati agoniju izdahnule strančice.

PR
prajdali100
17:36 10.10.2019.

Daj naljutite se više i izađite iz Vlade !!! Što čekate,učinite nas sretnim.Nestanite više.

AF
afer
17:33 10.10.2019.

Sram vas bilo, samo ste uteg svim vladama pa i vašoj SDP-ovoj. Stalno zahebavate i gnjavite, pravi ste anarhisti. Što se ne dogovorite i ne nađete novce u nevladinim udrugama, tu je 2 milijarde svake godine + 3 miljarde iz Uljanika i pokrili ste zdravstvo i školstvo. Ni Soros više ne plača te uhljebe samo mi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije