Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORUĆI PROBLEM

Ne možete nikako stupiti u kontakt sa svojim liječnikom? Evo kako brzo riješiti taj problem

čekaonica
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL
1/2
30.11.2020.
u 13:38

HZZO je zbog toga uspostavio novu e-mail adresu zovem.doktora@hzzo.hr na koju osigurane osobe mogu poslati svoj prigovor u kojem je potrebno navesti osobne podatke

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uspostavio je novu e-mail adresu zovem.doktora@hzzo.hr na koju osigurane osobe mogu poslati prigovor u slučaju da ne mogu uspostaviti kontakt s ordinacijama primarne zdravstvene zaštite.

Nova adresa na koju građani mogu iznijeti prigovor uvedena je jer Ministarstvo zdravstva i HZZO zaprimaju sve učestalije prigovore osiguranika na otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno, putem telefona, elektronskom poštom ili na druge načine.

HZZO je zbog toga uspostavio novu e-mail adresu zovem.doktora@hzzo.hr na koju osigurane osobe mogu poslati svoj prigovor u kojem je potrebno navesti osobne podatke (ime i prezime, OIB i telefon za kontakt) te ime i prezime izabranog doktora na kojeg se osigurana osoba žali, priopćila je HZZO-ova Služba za odnose s javnošću.

Bez navedenih podataka, napominju, HZZO ne može postupiti, odnosno stupiti u kontakt s doktorom primarne zdravstvene zaštite i pomoći u žurnom rješavanju problema koji osigurana osoba ima.

Komentara 6

ML
Mladjan
13:58 30.11.2020.

Uhljebi iz HZZO a, vrše teror nad doktorima, bolje da obuku kute i pomognu im u ovoj teškoj situaciji.

DU
Deleted user
14:29 30.11.2020.

Ne trebaju obrađivati nikakve prigovore, dovoljno je da ONI određenom liječniku proslijede upit od pacijenta, i da to arhiviraju kod sebe. Na taj način bi pacijenti imali garanciju da je njihov mail došao do liječnika, a šanse su onda i puno veće da će liječnik i odgovoriti, kao i stupiti u kontakt sa pacijentom. Isprobat ću tu mail adresu prvom prilikom ako mi se za to ukaže potreba.

Avatar renac
renac
14:23 30.11.2020.

Pa hvala medijima i politicarima na tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije