Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel volonterki:

'Ne možemo više pomoći nijednom psu, a sklonište je puno'

psi
Foto: Privatni album
1/7
08.05.2017.
u 19:57

Sigurna Kućica trenutno se brine o 30 životinja i nemaju više ni mjesta ni novca za spašavanje iz sisačkog skloništa

Kad ih subotom vraćaju u bokseve sisačkog skloništa, volonterke ne gledaju psima u oči jer u njima vide samo tugu.

Jasno je psima da ih ostavljaju, ali ne znaju da drugog rješenja nemaju. Ne mogu pomoći niti jednoj napuštenoj životinji jer kod njihovih teta čuvalica više nema mjesta, a udomitelja nema. Uz to, posljednjih tjedana bilo je puno bolesnih i ozlijeđenih, veterinarski troškovi rastu iz dana u dan. Da nema dobrih ljudi koji im pomažu, već odavno morale bi odustati od misije spašavanja.

- Našle smo se pred zidom, naše fizičke i financijske mogućnosti su u crvenom. Sklonište se nakon dugo vremena puni brže od naših mogućnosti udomljavanja, smještanja i financiranja. Od pasa koji su na našoj skrbi puno ih čeka kastracije, Oli i Diana su na terapijama, a najmanji trebaju dodatnu veterinarsku njegu i boravak u stacionaru - kaže jedna od volonterki velikogoričke udruge za zaštitu životinja.

Kako se po zakonu psima i dalje broji 60 dana, volonterka dodaje da se nakon dugo vremena boje za neke njuškice u skloništu. Moby je samo jedan od njih, njegovih 60 dana već je prošlo. U skloništu su dugo i Carlos, Monty, Ringo, Tonček. Uz njih, tu su i štenci, kojima nikako nije mjesto u skloništu.

Apelu volontera pridružili su se i građani Siska, pozivaju sve koji mogu da priskoče upomoć,. Udomljavanjem, privremenim smještajem, novčanom donacijom. Svaka pomoć je dobrodošla. Želite li udomiti psa, sklonište je otvoreno svaki dan od 7 do 11, a utorkom i četvrtom od 17 do 19 sati. Dodatne informacije možete dobiti i na telefon 044/527-717.

Komentara 1

SI
sipuranikola
10:54 09.05.2017.

sizifov poso je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije