Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrabra kao lavica

Ne možemo odustati zbog sjaja u Janjinim očima i volje za životom

Foto: Privatni album
1/4
27.02.2020.
u 14:55

Od udarca Janji je slomljena kralježnica i ne može hodati, krenula je s vježbama i terapijama, a uskoro će joj trebati i nova kolica jer će ova posuđena prerasti

Janja ne može hodati, slomljena joj je kralježnica što su potvrdili svi koji su je pregledali. Kad je pronađena, od loma koji je nastao zbog udarca prošlo je već više od dva mjeseca.
Janja je još štene, a što joj se dogodilo i kako je nastradala ostaje nepoznanica. Zbog loma kralježnice Janja ne može ni kontrolirati nuždu pa je u pelenama. Volonterke koje se o njoj brinu svaki dan je moraju kupati i uz to isprazniti mjehur kako ne bi došlo do infekcije.

– Svaki dan provodimo vježbe, a Janja je krenula i na akupunkturu. Tek smo na početku, ali se nadamo i napretku. Pozitivno je da Janja nema problema s apetitom, jede kao da ne postoji sutra – kažu volonterke. Briga o Janji počinje rano ujutro, nakon kupanja, vježbi i hranjenja teta čuvalica odlazi na posao. A kad se vrati, čeka je isto. Uskoči li netko da odveze Janju na terapiju, ima malo vremena za odmor.
I dok sa svim obvezama nemaju problema, za Janjin osmijeh i njezinu sretnu igru napravit će baš sve, volonterima treba pomoć. Osim hrane Janji trebaju pelene, podlošci, kupke, igračke, a kolica koja su posudili uskoro će prerasti pa će joj trebati nova. Sve preglede i terapije volonteri plaćaju, a pomoći im možete i uplatom novca. Svaka donacija im je dobrodošla.

– Svaka lipa je bitna, ovo će biti dugotrajna i jako teška borba. A mi moramo ostati snažne do kraja, zbog naše lavice Janje, njenog vječitog optimizma i onog sjaja u očima zbog kojega smo i krenule u ovu avanturu života – ističu volonterke i dodaju kako će sve donacije i kako su one potrošene javno objaviti, a možete ih pratiti na Facebook stranici.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije