Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iran o skupštini un-a:

Ne idemo u SAD ako ne dobijemo vize

Foto: camilla morandi/Milestone Media/PIXSELL
1/3
18.09.2019.
u 15:54

I inače loši odnosi dvije zemlje pogoršali su se od napada dronova na saudijska naftna postrojenja tijekom prošlog vikenda za koje je Washington optužio Teheran

Iranski predsjednik Hassan Rohani možda neće sudjelovati na Općoj skupštini UN-a jer do sada američke vlasti još nisu izdale vizu, niti predsjedniku niti delegaciji koja mu treba biti u pratnji. I inače loši odnosi dvije zemlje pogoršali su se od napada dronova na saudijska naftna postrojenja tijekom prošlog vikenda za koje je Washington optužio Teheran.

Iranska novinska agencija “ISNA” izvijestila je kako iranski dužnosnici još uvijek “odlučuju o posjetu New Yorku, bez obzira na to što im američka administracija u neprijateljskom potezu još nije izdala vize”.

Iz ureda predsjednika Hassana Rohanija priopćili su kako ako ne dobiju vize u nekoliko narednih sati, predsjednik će sam otkazati odlazak na 74. zasjedanje Opće skupštine UN-a koje počinje u utorak 24.rujna kada će biti prvi dan plenarne rasprave na visokoj razini s obzirom da je predsjednik Rohani još prije nekoliko dana trebao otputovati u New York. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
17:21 18.09.2019.

Washington nije optuzio Iran, Saudijska Arabija je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije