Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVO JE PRAVI ZET

Ne ide u zatvor jer mora brinuti o punici. Sud se složio s molbom

zatvor
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
1/2
23.10.2019.
u 09:37

Srećko iz Koprivnice osuđen je na bezuvjetan zatvor. No, onda je sjeo i napisao: 'Časni sude, živim sa ženom i punicom…'

Srećko (52) iz Koprivnice pravomoćno je osuđen na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora i već je trebao biti iza rešetaka kaznionice u Bjelovaru.

No, uspio je odgoditi odlazak na izdržavanje zatvorske kazne jer je u molbi za odgodu napisao da mora brinuti o – punici. Županijski sud u Varaždinu zaključio je kako je to opravdan razlog da Srećko još ne ide u zatvor.

U molbi za odgodu Srećko je napisao kako u obiteljskoj kući u Koprivnici živi sa suprugom i punicom (79) koja je dementna i ovisna o tuđoj pomoći.

“Nezaposlen sam i većinu vremena boravim kod kuće, pa sam preuzeo brigu o svojoj punici. Supruga radi u školi i svaki dan ide na posao”, naveo je osuđenik.

Centar za socijalnu skrb suglasio se s tim zahtjevom navodeći kako Srećkovoj punici doista treba pomoć, pa je sutkinja izvršenja odlučila prihvatiti njegovu molbu. Odsluženje zatvora odgođeno mu je na šest mjeseci.

Inače, Srećko je osuđen na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog kaznenog djela povrede tuđih prava.

“Tko s ciljem da osujeti ostvarenje prava na stvari, otuđi, uništi, ošteti ili oduzme svoju stvar na kojoj drugi ima založno pravo, pravo zadržavanja ili pravo uživanja, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine”, stoji u Kaznenom zakonu.

Općinski sud u Koprivnici presudu je donio lani u studenome, a ona je potkraj siječnja ove godine potvrđena na Županijskom sudu u Varaždinu.

Ključne riječi

Komentara 4

NL
ne_lupetaj
18:17 23.10.2019.

Treba u corku strpat i njega i tu babu, tamo ce mu biti lakse brinut o njoj jer mu ne moze zbrisat, a njoj i onako svejedno.

WI
WIRRULINA
10:15 23.10.2019.

dragi zeti treba čuvati punice :)

DU
Deleted user
10:06 23.10.2019.

A, bolje se vaditi na senilnu punicu, nego na sinkopu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije