Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje policije

Ne govorite svima da idete na godišnji, time olakšavate posao provalnicima

Spuštene rolete, uobičajeni ljetni prizor za vrijeme vrućina i godišnjih odmora
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
13.07.2021.
u 15:37

Novac i druge dragocjene predmete ne ostavljajte u posudama na kuhinjskim policama, a posebice u spavaćoj sobi, jer lopovi najprije traže upravo na tim mjestima

Ponukani najnovijim slučajem na području općine Rešetari, gdje je nepoznati počinitelj iz otključane kuće otuđio razne predmete i oštetio vlasnika za više tisuća kuna, iz Policijske uprave brodsko-posavske pozvali su građane da prije odlaska na godišnji odmor zaštite svoju imovinu od provala i krađa.

Iz policije upozoravaju na nužnost zaključavanja vrata bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni iz svoga doma. Isto tako ne smijete zaboraviti zatvoriti prozore ili balkonska vrata. Ključeve stana i poštanskog sandučića ostavite kod susjeda ili druge osobe od povjerenja koja će provjeravati stan i prazniti poštanski sandučić te tako ostavljati dojam da ste u svom domu.

- Ne pričajte svima da odlazite i ne ostavljajte poruke na telefonskim sekretaricama da ste odsutni kao i na društvenim mrežama. Ne spremajte cvijeće s balkona i prozora jer tako dajete poruku da ste odsutni. Novac i druge dragocjene predmete ne ostavljajte u posudama na kuhinjskim policama, a posebice u spavaćoj sobi, jer lopovi najprije traže upravo na tim mjestima. Zapišite serijske brojeve vrijednih predmeta ili ih fotografirajte kako biste ih kasnije lakše mogli identificirati. Novac i kreditne kartice ne držite zajedno, a pogotovo ne s PIN brojevima. Spremite ljestve i druge predmete koje bi provalnici mogli koristiti. Ne zaboravite uključiti alarmni sustav ukoliko ga posjedujete - savjetuju iz policije.

U policiji ističu kako građani ponekad iz svoje nemarnosti, nepažnje ili lakomislenosti sami stvaraju priliku za krađu potencijalnim počiniteljima. Neki na društvenim mrežama objavljuju informacije o tome kamo idu na godišnji odmor i koliko se zadržavaju, što također ide u prilog kradljivcima i provalnicima.

- Idealne zaštite nema, no poduzimanje gore navedenih mjera samozaštite je korisno, besplatno, isto tako kao i savjet policije. Ako vam se ipak dogodi da vas pokradu, odmah to prijavite policiji na telefonski broj 192 – upozorili su iz PU brodsko-posavske.

VIDEO Predstavio se kao šef policije pa starici ukrao 100,000 kuna!

Ključne riječi

Komentara 1

MT
makan tahi
16:16 13.07.2021.

i onda dođe kreten očitati brojilo od struje, pa ostavi cedulju da se dostavi stanje, a stanje je dostavljeno 2 tjedna ranije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije