Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Ne dolazi u obzir da bilo tko meni i mojoj Vladi prebacuje ljagu korupcije i pogodovanja'

Andrej Plenković Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.07.2019.
u 19:55

Na pitanje zašto smijenjeni ministri nisu dobri za Vladu, a dobri su za Sabor odgovorio je kako je to stvar elementarne političke abecede i da svako tko se izabere u Saboru ima izravno mandat koji je neopoziv

Premijer Andrej Plenković u petak je rekao da je izglasavanjem novih ministara zaokružena rekonstrukcija to jest osvježenje Vlade.

Plenković je zahvalio saborskim zastupnicima koji su dali povjerenje novim ministrima i potpredsjednicima Vlade.

S time smo zaokružili našu aktivnost osvježenja ili rekonstrukcije Vlade. Očekujem od novih ministara da angažirano, predano i u skladu s programom Vlade svojim političkim i stručnim iskustvom već od ponedjeljka prionu aktivnostima koje će omogućiti realizaciju naših ciljeva, izjavio je Plenković u Hrvatskom saboru te dodao kako ima povjerenja u ljude koje je izabrao.

Ponovio je da su im ciljevi: gospodarski rast, društvena solidarnost, pravna sigurnost, jačanje vrijednosti u političkom sustavu i snažno pozicioniranje Hrvatske na međunarodnoj sceni.

Rasprave na odborima o novim ministrima ocijenio je kvalitetnima iako je, kaže, bilo i političkog folklora i prebacivanja stigme korupcije na HDZ i Vladu.

Plenković: Odlučno 'ne' stigmatiziranju mene i moje Vlade  

"Moja ključna poruka danas je bila da ne dolazi u obzir da bilo tko meni i mojoj Vladi, pa i stranci prebacuje ljagu korupcije, pogodovanja ili bilo kakvih nepravilnosti. Kažem odlučno 'ne' stigmatiziranju mene i moje Vlade", istaknuo je.

Za ministre koji su se našli u javnom kontekstu pod optužbama rekao je da će imati prigodu to razjasniti, ali da će u konačnici -  ne oporbeni političari, već neovisne institucije - donijeti meritoran sud. "To je ta bitna razlika između demagoga, difamatora, populista i ozbiljnih stranaka koje vode Vladu u interesu Hrvatske i sugrađana", naglasio je Plenković.

Uvjeren je da će rekonstrukcijom zadržati povjerenje građana te je prozvao oporbu "prpošne stalkere i plačljive, ljude bez obraza" za laži i manipulaciju jer, kaže, upravo su oni donijeli odluku o tome da se u mirovinu ide sa 67 godina da bi se kasnije priključili inicijativi protiv toga.

"Te laži i manipulacije hrvatski građani moraju čuti", istaknuo je.

Na pitanje zašto smijenjeni ministri nisu dobri za Vladu, a dobri su za Sabor odgovorio je kako je to stvar elementarne političke abecede i da svako tko se izabere u Saboru ima izravno mandat koji je neopoziv.

"Kako ćete imati mir i funkcioniranje institucija da biste ostvarili gospodarski rast ako nemate parlamentarnu većinu?", upitao je Plenković te dodao da se ne boji da će izgubiti njihove ruke.

Za Miru Kovača koji je ustvrdio da je potrebna rekonstrukcija HDZ-a rekao je da - ukoliko netko ima političkih ambicija - to razumije i poštuje.

"Članovi i članice HDZ-a dobro će promisliti kada im predsjednik stranke, Vlada i parlamentarna većina cijeli dan vodi bitku s političkim protivnicima i argumentima pobjeđuje, miče stigmu povezanu s korupcijom, a onda se baš taj dan nađe netko tko bi iskoristio trenutak da nešto kaže i skrene pozornost na sebe i nastoji nešto ušičariti", rekao je Plenković te dodao kako prije svega očekuje političku mudrost i lojalno, te primjereno i korektno ponašanje.

"Što biste vi htjeli, da kažem 'bu' i zabranim nešto nekom govoriti?", upitao je premijer odgovarajući na novinarska pitanja.

Komentara 15

DV
dvorskaluda
20:49 19.07.2019.

Pa nije to Vaša Vlada, nego i Vas i članove mi plaćamo da radite za nas, za naše dobro. Naravno, ne radite ni zana, ni naše dobro, jer nama je sve gore. Kako ste napuhnuti i bahati bez pokrića; Vaša Vlada, Vi? Ma tko ste Vi osim što ste trenutno na položaju na koji ste većinom glasova i političkim slagalicama dospjeli.

PA
Prosvijećeni apsolutist 2
20:41 19.07.2019.

Ovaj kao da vodi centralni komitet

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
20:12 19.07.2019.

Druže Borg vasa komunjarska obiteljska tradicija svima je poznata medjutim da imate gori rejting od Berinog sdp-a govori da ste madzijonicar😎😎😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije