Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autorska prava
Povratak na članak

Ne, Direktiva neće cenzurirati internet

Voditeljica poslijediplomskog studija Intelektualno vlasništvo na Sveučilištu u Zagrebu o Direktivi o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu

Komentari 4

RE
RedMay
19:43 23.03.2019.

Direktiva će uništiti manje stranice za djeljenje sadržaja, a autore će staviti u gori položaj u odnosu na velike udruge. I sam UN-ov izvjestitelj za slobodu izražavanja David Kaye je upozorio da direktiva otvara vrata cenzuri! Informirajte se i potpišitešite peticije na: https://www.change.org/p/european-parliament-stop-the-censorship-machinery-save-the-internet https://www.tilt.green/save_the_internet Pišite europarlamentarcima preko https://saveyourinternet.eu/hr/ Zovite europarlamentarce besplatno preko https://pledge2019.eu/en

VL
MM
Marko_Maras
11:06 23.03.2019.

To je sve čista teorija. U praksi je autorsko pravo nestalo čim se pojavio internet, kao što svi dobro znamo, samo se "službena lica" prave blesava.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.