Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo osudilo devastaciju spomenika:

'Ne damo na hrvatske branitelje kao što oni nisu dali na Hrvatsku'

Devastiran spomenik braniteljima
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
1/3
28.10.2019.
u 11:22

Hrvatski branitelji temelj su hrvatskog društva, a naši poginuli vitezovi kamen-temeljac hrvatske države. Njima u čast dižemo spomen-obilježja diljem Lijepe Naše, poručili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja

Nepoznati počinitelji u noći sa subote na nedjelju devastirali su spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Sisku. Na njega su naslagali nekoliko komunalnih koševa za smeće i zapalili ih. Ministarstvo hrvatskih branitelja reagiralo je na ovaj događaj te su poručili da najoštrije osuđuju sramotan vandalski čin te od institucija traže da poduzmu sve kako kako bi se što prije otkrili i sankcionirali počinitelji.

"Pod okriljem noći, nepoznati je počinitelj ili više njih divljački devastirao spomenik na kojem su upisana imena hrvatskih branitelja, onih koji su svoj život položili na oltar domovine kako bi svi mi danas mogli živjeti i uživati u slobodi i demokraciji. Spomenik pred kojim se njihove obitelji klanjaju žrtvi svojih najmilijih, spomenik pred kojim izaslanstva odaju počast svojim poginulim vitezovima, spomenik pred kojim bi svaki dobronamjeran prolaznik trebao zastati i zahvaliti im.

Hrvatski branitelji temelj su hrvatskog društva, a naši poginuli vitezovi kamen-temeljac hrvatske države. Njima u čast dižemo spomen-obilježja diljem Lijepe Naše, a u njihovu zaštitu dižemo glas i poručujemo – ne damo na hrvatske branitelje kao što oni nisu dali na Hrvatsku!", poručili su iz Ministarstva.


Zbog ovog vandalskog čina koji je, nažalost, jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata, u Ministarstvu su izrazili zabrinutost te su pozvali nadležne institucije da poduzmu sve kako bi se što prije otkrili i sankcionirali počinitelji.
Ključne riječi

Komentara 12

MA
Marcos
11:27 28.10.2019.

Samo novčane kazne i to masne i imena,prezimena i fotke naravno.

ST
steve
11:42 28.10.2019.

Ako pocinitelji nece biti pronadeni onda ih potrazite u SANU-2. Svi takovi spomenici trebaju nadzorne kamere, za koje samo znaju drzavne sluzbe. Ako se uhvate pocinitelji hocemo znati tko su ti ljudi s imenom i prezimenom i nacionalnost, svi morajuu biti isti pred zakonom.

KO
komentarVL
12:01 28.10.2019.

SUBNOR!..Ma tko hoće branitelje?..ne bi me začudilo da su si sami to organizirali..Sve moguće privelegije,mirovine do plafona a RH se ekonomski raspada,mladi bježe iz zemlje,kriminalno-huliganske grupe drmaju po gradovima Dalmacije, a oni stalno nas vračaju u 91,41 71 i pitajaj Boga koju sve godinu, dok budućnost te iste RH za koju su se borili-je sve crnija i neizvjesnija..sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije