Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE BOJTE SE'

Stier protiv sankcija koje traži Plenković: 'Ni državni ni partijski organi više nemaju pravo nadzirati dopisivanje'

Stier i Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
10.11.2019.
u 12:36

Nakon pada Berlinskog zida, hrvatski je narod na demokratskim izborima 1990. odbacio komunizam i potvrdio višestoljetnu želju za samostalnost, kao što piše u Ustavu, napisao je Stier.

Ni državni ni partijski organi više nemaju pravo nadzirati dopisivanje građana ili interno komuniciranje stranačkih članova, poručio je putem Facebooka Davor Ivo Stier.

Poručio je i kako se plasiranjem priče u javnost da se namjerava uvesti takav nadzor 'šteti ne samo pojedinoj stranci već svim građanima i demokraciji u Hrvatskoj'

- Nakon pada Berlinskog zida, hrvatski je narod na demokratskim izborima 1990. odbacio komunizam i potvrdio višestoljetnu želju za samostalnost, kao što piše u Ustavu. Zato smo u Hrvatskom saboru ovog tjedna branili prijedlog da 30. svibnja bude Dan državnosti. Nakon 30.5.1990. zajamčene su također demokratske i građanske slobode donošenjem Božićnog Ustava.

Tako čl. 36 Ustava kaže: “Sloboda i tajnost dopisivanja i svih drugih oblika općenja zajamčena je i nepovrediva”.

Također, u čl. 6 piše: “Unutarnje ustrojstvo političkih stranaka mora biti sukladno temeljnim ustavnim demokratskim načelima”.

Dakle, ni državni ni partijski organi više nemaju pravo nadzirati dopisivanje građana ili interno komuniciranje stranačkih članova. Plasiranje priče u javni prostor da se namjerava uvesti takav nadzor šteti ne samo pojedinoj stranci već svim građanima i demokraciji u Hrvatskoj, jer demokracija podrazumijeva odgovornost i slobodu od političkog zastrašivanja.

Zato kada se ovih dana prisjećamo pada Berlinskog zida, odzvanjaju još jače riječi Svetog Ivana Pavla II. koje su prethodile padu komunizma. “Ne bojte se!” - poručio je Stier.

Stier je reagirao na odluku predsjedništva HDZ-a da se sankcioniraju svi članovi stranke koji u WhatsApp, Viber i grupama na Facebooku šire mržnju, prijete ili tek kritiziraju politiku vodstva HDZ-a i samog Andreja Plenkovića. Sve o tome možete pročitati ovdje.

 

 

Ključne riječi

Komentara 27

BU
burza
15:55 10.11.2019.

Ako si u nekoj stranci onda postivas vodstvo ako se ne slazes to rjesavas u njoj ako ti ne odgovara ispises se i onda si slobodan pljuvati kolko oces a ne iskoristavati koristiti blagodati uhljebnistva i pljuvati u tanjur iz kojeg jedes

DU
Deleted user
19:29 10.11.2019.

Kakav je taj Štir jadnik, izgleda pukljavo ali voli se praviti pametan:))

DU
Deleted user
15:45 10.11.2019.

Stier previše si pod utjecajem Mosta - grmoje, bulja i petrova - odbaci ih od sebe što prije - jer padaš i ti s njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije