Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Štromar:

'Ne bi nikako bilo dobro za ovu državu da sam imao nekakve informacije od DORH-a'

Predrag Štromar
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/6
17.04.2019.
u 12:00

– Ministarstvo i dalje radi, sektor za pravne poslove bio je dio našeg Ministarstva, i dalje je dio našeg Ministarstva, imamo odlične stručnjake i radit ćemo i dalje kao što smo i do sada radili, kvalitetno i dobro – rekao je Štromar.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar izrazio je danas punu podršku istražiteljima nakon što je sinoć objavljeno kako je PNUSKOK ušao u Ministarstvo graditeljstva te da je privedeno više ljudi, među kojima je, prema neslužbenim informacijama, načelnik sektora za pravne poslove u Ministarstvu Josip Bienenfeld.

– Dajemo potpunu podršku tijelima koja istražuju taj slučaj i mi ćemo dati sve informacije kad dođe vrijeme, kad stvarno dobijemo sve informacije – rekao je Štromar u Zadru, gdje je bio na svečanosti potpisivanja ugovora o darovanju nekretnine te predugovora o međusobnim pravima i obvezama vezanim uz izgradnju stanova iz programa društveno poticane stanogradnje u Zadru.

VIDEO Pogledajte Štromarovu izjavu:

Novinari su ga pitali hoće li ovo otvoriti Pandorinu kutiju s obzirom na to da je Bienenfeld bio jedna od ključnih figura u legalizaciji.

– Ministarstvo i dalje radi, sektor za pravne poslove bio je dio našeg Ministarstva, i dalje je dio našeg Ministarstva, imamo odlične stručnjake i radit ćemo i dalje kao što smo i do sada radili, kvalitetno i dobro – rekao je Štromar.

Planira li otvoriti internu istragu?

– Mi surađujemo s tijelima i kad dobijemo dovoljno informacija, onda ćemo donijeti odluke o daljnjim postupcima.

Je li imao saznanja o tim događajima?

Nisam imao i ne bi nikako bilo dobro za ovu državu da sam imao nekakve informacije od, recimo, DORH-a – rekao je Štromar.

Novinari su ga pitali i vidi li što sporno u načinu rada zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

– Mi smo u koaliciji s HDZ-om, s njima smo i potpisali ugovor, i radimo sve ove projekte koje radimo, pa i ovaj POS, radimo na izmjenama zakona kako bi našim građanima bilo bolje. I to nam je u fokusu i to će nam biti fokus – rekao je Štromar.

Na pitanje novinara zašto je POS toliko skuplji u Zadru, rekao je da su POS-ovi stanovi zapravo mnogo jeftiniji od ostalih stanova.

– Cijena POS-stanova na tržištu mnogo je niža nego što su drugi stanovi, posebno u turističkim mjestima, posebno i u Gradu Zadru, gdje će cijena sigurno biti upola od onih koje su na tržištu. Maksimalna cijena stana može biti 1250 eura po kvadratu i ona neće prijeći taj iznos – rekao je Štromar.

Komentara 5

AN
antipoganin
12:30 17.04.2019.

Miriše Remetinec gospon.

AR
Arger
13:15 17.04.2019.

Dajte ga na detektor pa da vidimo istinu....

MO
moškov
13:07 17.04.2019.

ministre stromar tesko da sef uprave za pravne ipersonalne poslove radio nesto a da ministar nije upoznat s time.....stpenice se ciste od najvise odnosno od one na vrhu ako se zele ocistiti kaze njemacka poslovica.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije