Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUNAŠ VELIKOG SRCA

NBA zvijezda Gasol iz mora spašava migrante

Marc Gasol
Reuters/Pixsell
19.07.2018.
u 19:12

Bio je na brodu španjolske nevladine organizacije Proactiva Open Arms kada je 1. srpnja iz mora spašena Josephina i kada su izvučena beživotna tijela jednog djeteta od dvije godine i jedne žene pred obalom Libije.

Marc Gasol, katalonski košarkaš NBA-lige, provodi dio godišnjeg odmora u dobrovoljnoj akciji spašavanja izbjeglica u Sredosemnom moru. Bio je na brodu španjolske nevladine organizacije Proactiva Open Arms kada je 1. srpnja iz mora spašena Josephina i kada su izvučena beživotna tijela jednog djeteta od dvije godine i jedne žene pred obalom Libije.

Zajedno s bratom Pauom, također košarkašem, Marc Gasol, centar kluba Memphis Grizzlies, već godinama financiraju projekte solidarnosti za najsiromašniju djecu. Već je 10 godina u NBA-ligi i godišnje zarađuje oko 20 milijuna dolara, a dio odmora sada provodi u spašavanju izbjeglica. Htio je već prošle godine sudjelovati u dobrovoljačkim operacijama, ali je igrao za španjolski reprezentaciju na europskom prvenstvu. Zašto je odlučio pomagati izbjeglicama?

- Vjerojatno se sjećate slike malog Aylana, djeteta od tri godine, koji je 2015. poginuo na obali. Svi su bili pogođeni tom slikom. Ja sam imao malu kćer i ona slika me strašno uznemirila, objašnjava Gasol.

O ovoj operaciji spašavanja kaže kako su broda uočili splav već napola potopljenu i najprije se činilo da na njoj ima dva mrtva tijela.

- Kada smom se približili vidjelo smo tri tijela, od kojih je jedno bilo živo. Bila je to Josephina, držala se jednu dasku. Spasitelji su odmah reagirali. More je bilo puno benzina, a žena pod šokom. Prebacili smo je na gumenjak broda Astral i doveli na sigurno, priča Gasol, te iznosi kako ga je frustrirao prizor mrtvog tijela djeteta.

Ljuti te vidjeti dvogodišnje dijete koje je poginulo prije nekoliko sati. Da su nam dali točni položaj splavi mogli smo ga spasiti, kazao je Gasol.

Marc Gasol
1/10

Komentara 4

DU
Deleted user
08:47 20.07.2018.

Onda ih zemi k sebi....

Avatar Idler 3
Idler 3
19:20 19.07.2018.

Iiii....jel ih nakon tog vrne v Libiju il (na opće oduševljenje) dopremi v Španjolsku ??? Ma znam, znam.....al nek ste konačno našli jenu ženu i djete !!!

ST
Startrack
15:15 20.07.2018.

Onda ce otic u svoju bogatsku cetvrt da zivi a ti stoih je spasio ce da zive pored radnicke klase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije