Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAPAMĆENO

Cijeli tim splitske hitne na bolovanju

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
16.01.2020.
u 20:07

Kad su liječnici došli na intervenciju gdje je ubijen Marin Ožić Paić, čuli su povike: “Sve ću vas pobiti” i doživjeli stres

Kamenita ulica, kućni broj 67. Ispred ulaza ostaci prije godinu dana zapaljena tri skutera. Zvonce na ulazu u dvorište te kuće na kraju slijepe ulice ne radi, a na kasliću piše “tukni ode”. Iza ograde je još nekoliko skutera. Iz kuće se čuje lavež, no vrata ne otvara nitko. Nedaleko od te kuće u subotu s kalašnjikovom je snimljen 25-godišnji Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko ubojstvo u Splitu. Kuća je vlasništvo Jerka Malvasije, kojeg je, pretpostavlja se, Filip namjeravao ubiti i koji je bio i glavna meta pomorčeva krvavog pohoda. Malvasija je evidentiran zbog dilanja, krađe i protupravne naplate.

Nastavljaju ispitivanja

Prije nekoliko godina bio je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora, nakon što je sa sudionikom bježao policiji automobilom u kojem su imali marihuanu i projurili kroz crveno te srušili pješakinju. Zaustavili su se tek kada im je pukla guma. Lani je Jerko Malvasija imao prometnu u kojoj je poginula pješakinja, no utvrđeno je da mu je tada prednost oduzela vozačica drugog automobila. Jerko te njegova braća Branko i Aldo bili su u policiju privedena na ispitivanje nakon ubojstava, a po obavljenim razgovorima su pušteni.

Dok Filip Zavadlav u izolaciji Bolnice osobe za lišene slobode čeka da ga u ponedjeljak posjeti odvjetnik Branko Šerić, splitska policija nastavlja s ispitivanjima. Ovoga se puta provjeravaju prijetnje zbog kojih je troje zaposlenika splitske hitne pomoći – odnosno cijeli jedan tim u kojem su bili liječnica, medicinski tehničar i vozač – završio na bolovanju. Naime, kada su došli na intervenciju u Radmilovićevu ulicu gdje je ubijen Marin Ožić Paić iz susjedne su uličice čuli povike: “Sve ću vas pobiti”, zbog čega su doživjeli stres. Osobu koja je vikala, kao ni oružje, nisu vidjeli. Ravnatelj splitske hitne Leo Luetić potvrđuje da se u njegovoj dugogodišnjoj liječničkoj praksi nikada nije dogodilo da cijeli tim završi na bolovanju.

Prosvjed u četvrtak?

Iako sve upućuje na to da su prijetnje izrečene u afektu, odnosno kaosu i metežu koji je nastao, policija nastavlja s provjerama. Za sada je jedino isključeno da je prijetio Filip Zavadlav kojemu ne prestaje podrška na Facebooku gdje se i organizira prosvjed koji će po svemu sudeći biti u četvrtak, a ne u subotu. Organizatori – čiji se profili učestalo brišu – najavljuju da će s detaljima izaći u ponedjeljak. Naglašavaju kako grupa ne podržava nasilje, no protivi se (ne)radu institucija. Filipov odvjetnik Branko Šerić komentirao je gašenje grupa kazavši kako ima saznanja da nekome užasno smetaju grupe potpore:

– Čuli ste što na televiziji komentiraju premijer, glavni ravnatelj policije... – dodaje naglasivši da je protestiranje protiv stanja u nekim segmentima države legitimno, a da je to zabranjivati, makar i indirektno, na pragu diktature.

Komentara 12

NI
NikoCro
23:45 16.01.2020.

A jebi ga covjeku se sve skupilo, tko zna sto se tocno dogadjalo, al ako drzava ne rijesava ove dilere kao i korumpiranu policiju i prljave policajce, ako se o tome radi, onda covjek nije imao druge opcije

FA
fajlpz
22:47 16.01.2020.

Ma jesu postali osjetljivi ti medicinari.

LL
lijepa_li si
13:41 16.01.2020.

plodovi revolucionarnih rješenja i divljenje istim daju rezultate...strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije