Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojislav blažević

Navodni bombaš iz Stenjevca nije bio pod istragom u Italiji

Vojislav Blažević (1)
Robert Anić/PIXSELL
18.01.2013.
u 18:24

Broj Vojislava Blaževića bio je nazivan s mobitela koji je poslužio kao detonator eksplozije u Italiji

Kao savršeno načinjena eksplozivna naprava ocijenjena je ona koja je 2005. godine pronađena u tvornici Sibau u Ipplisu u općini Premariacco pokraj Udina. Kada je naprava otvorena, otkriven je i mobitel, koji je trebao poslužiti kao detonator, u kojem je bila slovenska SIM-kartica s koje je bio nazivan broj Vojislava Blaževića. Sama činjenica da je putem SIM-kartice nazivan Blažević nije bacala sumnju na to da bi on mogao biti upleten u podmetanje eksploziva u tvornici stolaca vlasnika Antonija Sibaua, ali je talijanska istraga o tome obavijestila hrvatske kolege.

Tvornica stolaca osnovana je 1966. i u najboljim godinama zapošljavala je do 60 radnika, ali je prije desetak godina počela propadati i otpuštati zaposlenike. Nije se otkrilo tko je postavio eksploziv, ali Antonio Sibau bio je više puta napadan, a njegova je tvornica na koncu propala, odnosno sud u Udinama 2006. proglasio je stečaj. Eksplozivnu napravu u tvornici Sibau otkrio je 2005. djelatnik Stefano Portello, koji ju je i otvorio i, na sreću, nije eksplodirala. Na osnovi SIM-kartice i dijelova od kojih je bila sastavljena, policija i inženjeri zaključili da je sastavljena na prostoru ili od dijelova s prostora bivše Jugoslavije.

Javna tužiteljica u Udinama Monica Biasutti čin postavljanja tog eksploziva nije smatrala terorističkim, tvrdeći da je trebala poslužiti za zastrašivanje Sibaua. Ime Antonija Sibaua ponovno se pojavilo 2008. godine na popisu Talijana koji su sav svoj novac „skrivali“ od talijanskog poreza u lihtenštajnskim bankama.

>> Vojislav Blažević osim hrane počeo odbijati i infuziju

Komentara 3

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
18:31 18.01.2013.

reklo bi se....član internacionalne skupine terorista ....nešto kao udba?

GA
gabrijela4
19:25 18.01.2013.

Bravo Vojo, hvala ti na trudu i tvojim bombama, sad su nasi dvadesetogodisnjaci vidjeli s kojom smo mi bagrom 50 godina posla imali (pa kako bi to znali kad su vlasnici medija bivsi udbasi i njihovi sinovi, od yutarnjeg do htv). Napravi to opet kad izadjes iz zatvora, ali se potrudi da samo tebe stepe.

DU
Deleted user
20:19 18.01.2013.

SVe je to tipično za "goloruke Vojislave". Da mi je samo znati kolčiko takvih jadnih, golorukih bombaša ima po Hrvatskoj. Vjerojatno je isto jedan od onih koji se je ogorčeno prituživao da nema od čega živjeti, ali za sastavljati postavljati bombe e za to je imao..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije