Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proturječne izjave

Navodna seks-afera: Zamolio Radmana da je primi na razgovor

igor dragovan
Patrik Macek/PIXSELL
19.09.2013.
u 07:46

Pod materijalnom i kaznenom odgovornošću tvrdim da nikada nisam nikome urgirao za posao, kaže Dragovan

Tek što se s ljetom stišao “seks-skandal” u koji je bio upleten glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, u javnost su dospjeli novi detalji.

Kontaktirali SMS-om

Iako je Dragovan, braneći se od navodne seks-afere s tadašnjom direktoricom s HRT-a Mirelom Despot, tvrdio da je tu osobu vidio svega dva ili tri puta u životu, u iskazu koji je dao policiji (budući da je prijavio prijeteće SMS-ove povezane s tom aferom) rekao je da Mirelu Despot poznaje otprije te da je s njom komunicirao SMS-om, telefonom, a ona je nekoliko puta bila kod njega u uredu na Iblerovu trgu. No ono što posebno intrigira, ali i kompromitira Dragovana jest to što je u iskazu rekao da je ta sva komunikacija bila u razdoblju kada su na HRT-u bili raspisani natječaji za rukovodeća radna mjesta budući da je M. Despot konkurirala za jedno od tih mjesta, ali on joj s tim u vezi nije mogao pomoći, nego je “samo zamolio ravnatelja HRT-a Gorana Radmana da je primi na razgovor”. Poznato je da je Mirela Despot u lipnju ove godine postala direktorica prodaje, a preporuka glavnog tajnika SDP-a i šefa kluba SDP-a u Saboru, zakonodavnom tijelu koji imenuje glavnog ravnatelja HRT-a, nije mala i beznačajna stvar. Ne insinuiramo da je Dragovan M. Despot zaista pomogao da dođe do željene funkcije s koje je naknadno suspendirana, ali nije teško povjerovati da je u tome mogao odigrati bitnu ulogu. Od javnog interesa ne bi bio ni podatak je li on zaista bio u ljubavnoj vezi s bivšom direktoricom ili mu je to, kako je tvrdio, namještena priča, ali u kontekstu njena dolaska na mjesto direktorice to dobiva drugi značaj.

Igor Dragovan se pak kune pod materijalnom i kaznenom odgovornošću da nikada ni za koga nije urgirao da dobije posao.

“Radman nije razgovarao”

– U vrijeme kad je M. Despot bila na razgovoru, a tada je glavni je ravnatelj razgovarao s tisuću ljudi, nije bio raspisan natječaj – tvrdi Dragovan.

Na HRT-u pak kažu da je natječaj raspisan 15. svibnja, a rukovoditelji su imenovani u lipnju. Opisujući proceduru odabira direktora, na HRT-u tvrde da Radman nije razgovarao ni s jednim kandidatom, nego je to činila natječajna komisija. Valja podsjetiti da je prema “strogim” kriterijima premijera Milanovića samo zbog zahtjeva da se od šikaniranja zaštiti određena osoba s ministarske funkcije odletjela Mirela Holy.

>>Dragovan: Zadnjih deset dana bili su mi najteži u 13 godina karijere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije