Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada RH:

Navodi se veza s jugom, a ne most

pelješki most
24.07.2014.
u 17:36

Projekt se ne spominje izravno, već opisno

Hrvatska Vlada čvrsto je opredijeljena da u što skorijem vremenu kvalitetno i učinkovito poveže hrvatski jug s ostatkom države, a temeljem svih dosadašnjih analiza veliki projekt cestovnog povezivanja hrvatskog juga uključuje i gradnju pelješkog mosta i pristupnih cesta. Priopćila je to jučer Služba za odnose s javnošću Vlade RH reagirajući na članke u Večernjem listu u kojima smo otkrili da pelješki most nije izrijekom spomenut u finalnim nacrtima dvaju operativnih programa predanih Europskoj komisiji.

Pelješki most nije spomenut izrijekom, već opisnom formulacijom “cestovno povezivanje juga Dalmacije”, dok je, primjerice, u finalni nacrt ubačen jedan drugi most koji se spominje izrijekom – “most Gradiška”.

“Projekt je predviđen pod aktivnostima vezanim za unapređenje i gradnju cesta od regionalnog značaja, za što je predviđeno sufinanciranje (iz Europske unije, op.a.) od 400 milijuna eura. Kad se ovom iznosu dodaju nacionalna sredstva, jasno je da Hrvatska raspolaže dovoljnim financijskim resursima za gradnju pelješkog mosta, a što je dosad bila najveća prepreka realizaciji projekta”, zaključuje se u priopćenju. Početak radova na “cestovnom povezivanju juga Dalmacije” očekuje se u trećem tromjesečju 2016., a dovršetak krajem 2019. godine.

>>U plan za novac EU ubačen most 
kraj Gradiške, a pelješkog – nema

>>Zaboravili su Pelješki most, ni ne spominje se u zahtjevima za novac iz fondova EU!

Komentara 6

AN
ANM
17:52 24.07.2014.

Vlada nastavlja politiku Virovitica,Karlovac,Karlobag!

CR
crocro
18:37 24.07.2014.

Raspišite izbore i podnesite kolektivnu ostavku. Odlazak će vam biti više častan ako raspišete prijevremene izbore. Otići će te i na redovnim izborima ionako, ali odlazak će biti manje častan. Ništa građani ovaj puta neće zaboraviti, sve su marljivo zapisivali.

AN
Android
17:45 24.07.2014.

Vijest objavljena u 17:36 a maknuta u 17:42 !!?? Naravno, maknuti i svi komentari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije